A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lágy creme brulée sok vaníliával: selymes krém, roppanós karamellréteg


A híres creme brulée-t készítsd el titkos francia recept szerint, és varázsold gyümölcsökkel nyárias desszertté!


A creme brulée, vagyis az égetett krém a franciák messze földön híres desszertje, ami bármennyire is előkelő, otthon is bátran kísérletezhetsz vele. Próbáld ki a Sophie Valroux titkos receptjei című könyvből! Samantha Vérant írónő csodás tájakra kalauzolja az olvasókat, és bepillantást enged a híres francia konyhába is. Ha nincs szakácsfáklyád vagy zsebsárkányod, a cukrot forró grillsütőben is rákaramellizálhatod a tetejére.

Hozzávalók:

👉 3 csésze sűrű tejszín
👉 2 csésze tej
👉 8 db tojássárga
👉 0.5 csésze kristálycukor
👉 0.5 csésze barna cukor
👉 1 teáskanál vaníliakivonat
👉 szezongyümölcsök

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 100 fokra. Egy lábosban keverd össze a tejet a tejszínnel, és forrald fel. Utána mérsékeld alatta a lángot, és tartsd melegen.

Egy tálban keverd el a tojássárgákat a cukorral és a vaníliával. Habverővel dolgozd addig, míg sima, egyenletes állagú lesz. Melegítsd fel a tojásos masszát: egy evőkanállal, részletekben adagolva adj hozzá valamennyit a meleg tej-tejszín keverékből. Így biztosíthatod, hogy a tojás ne főjön meg. Végül lassan öntsd a már langyos masszát a tej-tejszín maradékához, és keverd el alaposan.
 
Helyezd a kis kerámia sütőedényeket vagy piteformákat egy tepsibe. Önts bele annyi vizet, hogy az edények közepéig érjen. Egy merőkanállal töltsd meg az edényeket a vaníliás keverékkel. Óvatosan tedd a tepsit a sütőbe, vigyázz, hogy ne kerüljön víz az edénybe. Süsd 45-55 percig. Amikor elkészült, vedd ki a tepsit. légy megint óvatos, arra is vigyázz, hogy ne kerüljön forró víz az edénybe.

Hűtsd le a formákat, és tedd az édességeket minimum négy órára a hűtőbe.

Tálalás előtt minden formába szórj körülbelül fél evőkanálnyi barna cukrot úgy, hogy befedje a krémet. Zsebsárkánnyal karamellizáld a cukorréteget.

Tálaláskor friss idénygyümölccsel díszítsd.

DOSSZIÉ

Isteni lasagne cukkinialappal: tápláló, mégis kalóriaszegény főétel 

Krémes, kókuszos citromtorta vizes piskótából: így lesz magas és puha a tészta 

Baconben sült, fűszeres kukorica: grillen és sütőben is tökéletes lesz 

Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel 

Hűsítő és isteni sárgabarackos pohárdesszert: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá 

Házi, ropogós rizses csoki: negyedóra alatt elkészül 

Isteni zöldséges bruschetta paprikából és padlizsánból: könnyű, villámgyors nyári vacsora 

Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki 

Pillekönnyű sült túrós süti liszt nélkül: friss bogyós gyümölcsökkel még finomabb 

Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé 

Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb 

Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik

Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence

Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad

A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres

A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat

Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő

Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések