A kívül kissé ropogós, belül szaftos és ízletes plejskavicával minden húsimádót lenyűgözhetsz.
Nincs grillszezon a különféle darált húsos finomságok nélkül. A csevap, a mititei vagy épp a plejskavica jól fűszerezhető, könnyen formázható. Utóbbi nagyon hasonlít a hamburgerpogácsára és a fasírtra is. Érdemes a húst kétszer átdarálni. Kínálhatod főételként ajvárral, vagy kerülhet a hús zsemlébe is. A szódabikarbónától még tökéletesebb lesz a massza.
Hozzávalók:
👉 50 dkg darált marhahús
👉 50 dkg darált sertéshús
👉 25 dkg darált bárányhús
👉 10 dkg bacon
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 2 fej vöröshagyma
👉 2 evőkanál pirospaprika
👉 2 evőkanál só
👉 2 teáskanál bors
👉 1 evőkanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Sütés előtti napon a háromféle darált húst tedd egy tálba, majd add hozzá az aprított hagymát, a kis darabokra vágott bacont, a reszelt sajtot. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, és keverd hozzá a szódabikarbónát. Dolgozd jól össze a masszát, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.
Készíts elő mindent a grillezéshez, majd a húsos keverékből formázz körülbelül 10 centi átmérőjű pogácsákat, és a tenyereddel lapítsd el. Rendezd az olajjal megkent lapra, és oldalanként süsd körülbelül hét-tíz percig. Ha nincs kéznél grill, serpenyőben is megsütheted a húspogácsákat.
0 Megjegyzések