A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hűsítő és isteni sárgabarackos pohárdesszert: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá


Ha édességre vágysz, de a kánikulában bekapcsolni sincs kedved a sütőt, a sárgabarackos pohárkrémet neked találták ki.


Aki egyszer rákapott a különböző pohárkrémek készítésére, biztos, hogy nagy örömmel próbál ki újabb és újabb változatokat. A hűsítő, kanalaznivaló desszertek pillanatok alatt összeállíthatók, utána csak arra érdemes várni, hogy az ízek a hűtőben egy kicsit összeérjenek. Most egy igazi nyári, friss sárgabarackból, mascarponéból és görög joghurtból készült pohárkrémmel ismerkedhetsz meg.

Hozzávalók:

👉 50 dkg sárgabarack
👉 20 dkg mascarpone
👉 20 dkg görög joghurt
👉 20 dkg habtejszín
👉 5 dkg cukor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál reszelt citromhéj
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés:

A barackokból két darabot tegyél félre, a többit mosd meg, magozd ki, vágd kockákra, és tedd egy lábosba. Öntözd meg a borral, add hozzá a reszelt citromhéjat és a cukrot, együtt főzd öt percig, majd hagyd kihűlni. Közben a hideg tejszínt verd habbá. A joghurtot keverd össze a mascarponéval és a vaníliás cukorral, majd vegyítsd el a tejszínhabbal. A kihűlt barackot a joghurtos habbal rétegezve oszd el poharakban. A kimaradt barackokat vágd cikkekre, és ezekkel díszítsd a pohárkrémeket, az adagok tetejét pedig díszítsd egy-két mentalevéllel. Tálalás előtt tedd őket néhány órára a hűtőbe.

DOSSZIÉ

Házi, ropogós rizses csoki: negyedóra alatt elkészül 

Isteni zöldséges bruschetta paprikából és padlizsánból: könnyű, villámgyors nyári vacsora 

Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki 

Pillekönnyű sült túrós süti liszt nélkül: friss bogyós gyümölcsökkel még finomabb 

Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé 

Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb 

Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik

Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence

Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad

A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres

A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat

Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő

Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések