Ne csak paradicsommal készítsd! A bruschetta gyors, izgalmas fogás, ami előételként és vacsoraként is megállja a helyét.
Akit egyszer Olaszországba visz a jó szerencséje, bizonyára találkozik a legegyszerűbb és a legelegánsabb vendéglőkben is bruschettával. Otthon is megkóstolhatod a könnyű, nyárias fogást, a ropogós héjú, gazdagon fűszerezett kenyeret különféle zöldségekkel. A klasszikus változat paradicsommal készül, de próbáld ki padlizsánnal és paprikával is. A siker titka a kiváló minőségű olívaolajban rejlik.
Hozzávalók:
👉 1 db bagett (szeletelve)
👉 1 kisebb darab padlizsán (felkockázva)
👉 1 db paradicsom
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 2 gerezd zúzott fokhagyma
👉 1 teáskanál aprított oregánó
👉 1 teáskanál aprított bazsalikom
👉 olívaolaj
👉 só
👉 bors
👉 rukkola a díszítéshez
Elkészítés:
A felszeletelt bagetteket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg két evőkanál olívaolajjal, és öt-hét perc alatt süsd ropogósra. Fontos, hogy tartsd melegen!
Serpenyőben hevíts fel két evőkanál olívaolajat, rakd rá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd illatozni és színesedni. Ne süsd túl, különben keserű lesz. Tedd hozzá az apróra vágott padlizsánt és a paprikát, ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval. A vége felé rakd hozzá a felaprított paradicsomot is. Akkor jó, ha a zöldségek kicsit összeesnek. Halmozd a zöldséges szószt a kenyerekre. A végén még meglocsolhatod olívaolajjal, és megszórhatod rukkolával.
DOSSZIÉ
Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki
Pillekönnyű sült túrós süti liszt nélkül: friss bogyós gyümölcsökkel még finomabb
Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé
Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb
Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik
Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence
Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad
A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres
A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat
Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő
Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét
0 Megjegyzések