A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő


A sok-sok bazsalikommal készült pesto tésztaszószt magad is elkészítheted, csirkemellel tálalva pedig komplett ebéd is lehet.


Biztosan találkoztál már pestóval a boltok polcain, a méregzöld tésztaszószt azonban otthon is pillanatok alatt elkészítheted. A hozzávalóktól ne ijedj meg, fenyőmag és friss bazsalikom már a közepes méretű szupermarketekben is kapható. Tálalj hozzá csirkemellcsíkokat, így biztos lehetsz benne, hogy senki nem áll majd fel éhesen az asztaltól.

Hozzávalók:
👉 50 dkg filézett csirkemell
👉 40 dkg spagetti
👉 2 csokor bazsalikom
👉 2 dkg reszelt parmezán
👉 1 evőkanál fenyőmag
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 0.75 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkemellet vágd csíkokra, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe fél órára pihenni. Ha az idő letelt, serpenyőben, kevés olívaolajon süsd fehérre. Közben a tésztát a csomagoláson írt ideig főzd ki sós vízben, ha kész szűrd le. A fenyőmagokat serpenyőben pirítsd meg, és öntsd turmixgépbe. Öntsd hozzá az olívaolajat, nyomd bele a fokhagymagerezdet, tépkedd hozzá a megmosott bazsalikomleveleket, sózd, borsozd, kanalazd bele a parmezánt, és az egészet turmixold össze. Az így készült pestót keverd a tésztához, végül oszd el rajta a megpirult csirkecsíkokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések