A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb


Dobd fel a csirkemellet ropogós, sajtos, fűszeres bundával!


Ha szereted a rántott csirkét, biztosan szívesen variálod a különböző bundázási módokat. Sajtos, hagymás, fűszeres tejbe mártva egészen különleges húst kapsz, aminek méltó helye lesz ezentúl a vasárnapi asztalon.

Hozzávalók:

👉 50 dkg filézett csirkemell
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 4 tojás
👉 4 evőkanál olaj
👉 4 evőkanál liszt
👉 1 kis lilahagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel, sózd, borsozd, és pihentesd fél órát. A tojásokat keverd össze az olajjal, a felaprított lilahagymával és petrezselyemmel, az átnyomott fokhagymával és a reszelt sajttal. Egy nagy serpenyőben hevíts bő olajat. A csirkecsíkokat először forgasd meg a lisztben majd a sajtos, tojásos keverékben, helyezd a forró olajba, és süsd őket aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki a húsdarabokat, és papírtörlővel kibélelt tányérban itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

DOSSZIÉ

Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik

Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence

Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad

A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres

A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat

Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő

Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések