A füstölt paprika ad egészen különleges zamatot a magyaros csirkecomboknak. Grillen sütve még finomabb!
Ha kedveled a magyaros ízeket, a füstölt paprikát neked találták ki, hiszen minden ilyen jellegű ételnek egészen különleges ízt ad. A húst elkészítés előtti éjszaka pácold be, így lesz igazán finom. Grillen sütve omlós és ropogós lesz.
Hozzávalók:
👉 8 csirke alsó- vagy felsőcomb
👉 4 evőkanál olaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 kávéskanál füstölt paprika
👉 2 kávéskanál szárított rozmaring
👉 1 kis vöröshagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A húsokat dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a lereszelt hagymával, a rozmaringgal, a füstölt paprikával és a borssal. Helyezd a combokat ebbe a páclébe, és egy éjszakát letakarva pihentesd a hűtőben. Másnap helyezd őket forró grillrácsra, és időnként a visszamaradt páclével locsolgatva süsd mindkét oldalukat pirosra. Ha már szép színük van, tudhatod, hogy belül is omlósak, és fogyaszthatjátok is.
0 Megjegyzések