A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad


Ha szereted a hagyományos változatot, azért, ha pedig nem, azért kell megkóstolnod ezt a tejszínes karfiolkrémlevest.


Sokan vannak, akik nem szeretik a hagyományos karfiollevest, de ezt a lágy, tejszínes változatot nekik is érdemes kipróbálniuk, a vitamindús zöldség ugyanis itt pépes állapotban van jelen. Ha egy evőkanál rizzsel dúsítod a levest, habarás nélkül is selymes lesz az állaga. Fűszerezéskor legyél bátor: különösen jól megy hozzá a bazsalikom és a szerecsendió.

Hozzávalók:

👉 2 dl tejszín
👉 1 kis fej karfiol
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 leveskocka
👉 1 evőkanál rizs
👉 1 kávéskanál szárított bazsalikom
👉 1 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 friss bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, egy evőkanál olajon pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval és bazsalikommal, add hozzá a rizst, és ha felforrt, morzsold bele a leveskockát. Főzd addig, amíg a rizs és a karfiol is megpuhult. Ekkor öntsd turmixgépbe, pürésítsd, majd szedd vissza a lábosba. Egy kis tálkában keverd össze a tejszínt néhány evőkanál levessel, ezzel sűrítsd be, és kevergetve forrald össze. A tetejét friss bazsalikomlevelekkel díszítheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések