A régi nagy kedvenccel, a sárgabarackos piskótával ma sem lőhetsz mellé.
Vannak azok a napok, amikor semmi különösebben furfangos vagy különleges ételre nem vágysz, hanem a régi, meghitt ízeket szeretnéd újra érezni. Ilyenkor készítsd el ezt az egyszerű, ma is ellenállhatatlanul finom sárgabarackos piskótát. Ha vannak a családban gyerekek, ők is ugyanúgy fogják szeretni, mint te annak idején.
Hozzávalók:
👉 30 dkg sárgabarack
👉 6 evőkanál liszt
👉 6 evőkanál cukor
👉 6 tojás
👉 porcukor a tetejére
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj robotgéppel habot, majd kanalanként adagold hozzá a cukrot, amíg teljesen kemény és fényes lesz. Akkor jó, ha a tálat a feje tetejére tudod fordítani, úgy sem folyik ki belőle a hab. Ekkor egyenként add hozzá a tojássárgákat is, és így verd tovább. Végül lassan szitáld hozzá a lisztet, de ekkor már ne verd, csak fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd össze. A barackokat mosd meg és magozd ki.
Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, ebbe öntsd a tésztát, a kimagozott barackokat pedig héjukkal lefelé oszd el a tetején. Addig süsd, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Szeletelés előtt porcukorral szórhatod meg a tetejét.
0 Megjegyzések