A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik


A mediterrán bulgursaláta, vagyis a tabbouleh igazi felüdülés a nyári melegben.


Talán te is szívesen készítesz köretnek bulgurt, ami valójában nem más, mint rizsszem nagyságúra tört hántolt búza. A déli népek saláta alapanyagaként is előszeretettel fogyasztják, ebből lesz a tabbouleh nevű kiadós, egészséges egytálétel. Savanykás, citromos öntettel tálalva a legfinomabb.

Hozzávalók:

A salátához
👉 50 dkg koktélparadicsom
👉 4 bögre víz
👉 1 bögre bulgur
👉 1 kis lilahagyma
👉 1 csomag újhagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 0.5 csokor korianderzöld
👉 0.5 csokor menta
👉 só

Az öntethez
👉 1.5 dl olívaolaj
👉 1 citrom leve
👉 1 lime leve
👉 1 csipet őrölt koriandermag
👉 1 késhegynyi chili
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy lábosba önts egy bögre bulgurt, és négy bögre vizet. Sózd meg, tedd a tűzre, és ha felforrt, zárd el alatta a lángot, hogy fedő alatt a saját gőzében duzzadjon puhára. A koktélparadicsom húsát közben szedd ki, a maradék részt kockázd fel. A kétféle hagymát vágd karikára, a petrezselymet, a koriandert és a mentát aprítsd fel. Egy kisebb tálban keverd össze az öntet hozzávalóit. Ha a bulgur az összes vizet magába szívta, keverd össze a paradicsommal, a hagymákkal és a zöldfűszerekkel, add hozzá az öntetet, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések