A házi tonhalkrém a majonéztől és a joghurttól lesz krémes és selymes.
Ha kiegyensúlyozott táplálkozásra törekszel, érdemes hetente egyszer valamilyen formában a halnak is helyet adnod az asztalodon. Ez az isteni, házi tonhalkrém zöldségek mellé és pirítósra is nagyon finom, és vele nagyon könnyen csempészhetsz változatosságot a konyhádba. Érdemes otthon dijoni mustárt tartanod, mert sokkal finomabbak vele a krémek, de ha nincs, sima mustárt is adhatsz hozzá.
Hozzávalók:
👉 2 doboz tonhalkonzerv
👉 2 evőkanál majonéz
👉 2 evőkanál natúr joghurt
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál (dijoni) mustár
👉 1 kis lilahagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A konzerv tonhalat csöpögtesd le, tedd egy tálba, és villával törd össze. A majonézt, a natúr joghurtot és a tejfölt egy másik tálban keverd össze, majd vegyítsd el a tonhallal. Sózd, borsozd, locsold meg egy kevés citromlével, keverd hozzá a mustárt, a felaprított petrezselymet és a lereszelt lilahagymát, és keverd teljesen simára az egészet. Díszítheted néhány egész petrezselyemlevéllel. Tálalásig hűtőben tartsd, hogy az ízek összeérjenek.
DOSSZIÉ
Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb
Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik
Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence
Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad
A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres
A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat
Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő
Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét
0 Megjegyzések