A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat


A régimódi cseresznyés lepény maga a megtestesült egyszerűség: a hétköznapi hozzávalókból csodálatos desszert születik.


Nincs finomabb egy nagy tepsi nyári, napérlelte gyümölcsből készült süteménynél. A ropogós cseresznye kiváló alapanyaga bármilyen édességnek. Könnyebb és légiesebb lesz a tészta, ha a lisztet szitálva adod hozzá. A finom ízekről a szezon elmúltával sem kell lemondanod, mert befőttből is nagyon finom ez a lepény.

Hozzávalók:

👉 80 dkg kimagozott cseresznye
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg margarin
👉 15 dkg cukor
👉 4 tojás
👉 porcukor a tetejére

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cseresznyét magozd ki, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté. A margarint a cukor felével robotgéppel verd habosra, majd egyenként adagold hozzá a tojássárgákat. A fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként add hozzá a cukor másik felét, és ezzel verd tovább, amíg egészen fényes lesz. A habot óvatosan adagold hozzá a cukros masszához, majd szitáld hozzá a lisztet is, és fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd össze. Öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, szórd meg a tetejét a cseresznyével, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kisült, a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések