A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki


A fűszeres, mustáros szósszal készült csirkemell ezúttal nem a sütőben, hanem serpenyőben készül. Gombával ízesítve még finomabb.


A tejszínes-mustáros szósznak lehetetlen ellenállni, főleg, ha illatos fűszerekkel dobod fel. Ehhez a pikáns ételhez ne használj előre összekevert fűszersót, csak elrontaná: szerezz inkább be friss kakukkfüvet és rozmaringot!

Hozzávalók:

👉 80 dkg filézett csirkemell
👉 30 dkg laskagomba
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál vaj
👉 1 vöröshagyma
👉 1 dl főzőtejszín
👉 1 evőkanál friss kakukkfű
👉 1 ág friss rozmaring
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál dijoni mustár
👉 olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, sózd, borsozd és tedd félre. Amíg pihen, a gombát, a vöröshagymát és a fűszereket aprítsd fel.

Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olívaolajjal, és pirítsd meg rajta a hússzeletek mindkét oldalát. Ha készen vannak, szedd ki őket szűrőlapáttal. Ugyanabba a serpenyőbe tegyél még egy kis vajat és olajat, és süsd rajta a felaprított hagymát üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt kevergesd egy percig, majd dobd rá a gombát. Sózd meg, add hozzá a rozmaring leveleit és a felaprított kakukkfüvet, öntsd fel fehérborral, és időnként kevergetve párold puhára. Közben egy kisebb tálban keverd el a tejszínt a mustárral. Ha a gomba már puha, add hozzá a mustáros tejszínt, pakold vissza a serpenyőbe a csirkemellszeleteket, és forrald össze az egészet.

DOSSZIÉ

Pillekönnyű sült túrós süti liszt nélkül: friss bogyós gyümölcsökkel még finomabb 

Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé 

Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb 

Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik

Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence

Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad

A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres

A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat

Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő

Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések