A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel


A sertéstarja az egyik legjobb alapanyag grillezéshez, és nyársra felhúzva is tökéletes, ráadásul így egészen különleges hangulatban tudod elfogyasztani is.


A sertéstarját nagyon változatosan készítheted el: egészben hagyva, szeletelve vagy nyárson sütve egyaránt isteni finom. Mivel zsíros húsrészről van szó, nem is szárad ki könnyen. Ha sütés előtt egy nappal bepácolod, az ízek még jobban átjárják a hús belsejét. Nyársra húzva már a sütése és a fogyasztása sem mindennapi élmény.

Hozzávalók:

👉 60 dkg sertéstarja
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 mokkáskanál cayenne bors
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tarját elkészítés előtti este pácold be: az olívaolajat keverd össze a cayenne borssal, a pirospaprikával, a fahéjjal és az átnyomott fokhagymagerezdekkel. A húst kockázd fel, sózd, borsozd, öntsd nyakon a fűszeres olajjal, és tedd lefedve a hűtőbe. Másnap a bepácolt húsdarabokat húzd fém sasliknyársra vagy kihegyezett, beáztatott fapálcikákra. Forró grillrácson, folyamatosan forgatva süsd át őket.

DOSSZIÉ

Hűsítő és isteni sárgabarackos pohárdesszert: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá 

Házi, ropogós rizses csoki: negyedóra alatt elkészül 

Isteni zöldséges bruschetta paprikából és padlizsánból: könnyű, villámgyors nyári vacsora 

Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki 

Pillekönnyű sült túrós süti liszt nélkül: friss bogyós gyümölcsökkel még finomabb 

Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé 

Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb 

Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik

Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence

Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad

A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres

A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat

Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő

Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések