Gondoltad volna, hogy a kukorica baconbe tekerve még finomabb, mint magában főzve? Sütőben sütve és grillezve is elkészítheted.
Legyen szó húsról vagy zöldségekről, baconbe tekerve szinte minden étel finomabb. A zsíros, sós szalonnaszeletek ellenállhatatlan zamatot kölcsönöznek bármilyen fogásnak. Nincs ez másképp a kukorica esetében sem. A tökéletes eredmény érdekében sütés előtt kend meg a csöveket fűszervajjal.
Hozzávalók:
👉 8 szelet bacon
👉 4 cső kukorica
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál puha vaj
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A kukoricacsöveket tisztítsd meg a külső leveleiktől, szedd le róluk a hajukat, mosd meg és törd őket kétfelé. A puha vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal, ezzel kend meg a kukoricák külsejét, majd mindegyik darabot tekerd egy-egy szelet baconbe. Forró grillrácsra helyezve folyamatos forgatás mellett a szalonna tíz perc alatt ropogósra, a kukoricaszemek pedig omlósra sülnek. Sütőben 180 fokon, 40 perc alatt készülnek el, és időnként ebben az esetben is forgasd meg őket.
DOSSZIÉ
Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel
Hűsítő és isteni sárgabarackos pohárdesszert: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá
Házi, ropogós rizses csoki: negyedóra alatt elkészül
Isteni zöldséges bruschetta paprikából és padlizsánból: könnyű, villámgyors nyári vacsora
Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki
Pillekönnyű sült túrós süti liszt nélkül: friss bogyós gyümölcsökkel még finomabb
Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé
Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb
Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik
Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence
Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad
A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres
A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat
Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő
Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét
0 Megjegyzések