A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconben sült, fűszeres kukorica: grillen és sütőben is tökéletes lesz


Gondoltad volna, hogy a kukorica baconbe tekerve még finomabb, mint magában főzve? Sütőben sütve és grillezve is elkészítheted.


Legyen szó húsról vagy zöldségekről, baconbe tekerve szinte minden étel finomabb. A zsíros, sós szalonnaszeletek ellenállhatatlan zamatot kölcsönöznek bármilyen fogásnak. Nincs ez másképp a kukorica esetében sem. A tökéletes eredmény érdekében sütés előtt kend meg a csöveket fűszervajjal.

Hozzávalók:

👉 8 szelet bacon
👉 4 cső kukorica
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál puha vaj
👉 1 teáskanál szárított kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kukoricacsöveket tisztítsd meg a külső leveleiktől, szedd le róluk a hajukat, mosd meg és törd őket kétfelé. A puha vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal, ezzel kend meg a kukoricák külsejét, majd mindegyik darabot tekerd egy-egy szelet baconbe. Forró grillrácsra helyezve folyamatos forgatás mellett a szalonna tíz perc alatt ropogósra, a kukoricaszemek pedig omlósra sülnek. Sütőben 180 fokon, 40 perc alatt készülnek el, és időnként ebben az esetben is forgasd meg őket.

DOSSZIÉ

Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel 

Hűsítő és isteni sárgabarackos pohárdesszert: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá 

Házi, ropogós rizses csoki: negyedóra alatt elkészül 

Isteni zöldséges bruschetta paprikából és padlizsánból: könnyű, villámgyors nyári vacsora 

Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki 

Pillekönnyű sült túrós süti liszt nélkül: friss bogyós gyümölcsökkel még finomabb 

Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé 

Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb 

Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik

Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence

Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad

A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres

A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat

Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő

Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések