A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni lasagne cukkinialappal: tápláló, mégis kalóriaszegény főétel


Észre sem lehet venni, hogy ez a hamis lasagne tészta nélkül készült, de nem csak a fogyókúrázók fognak rajongani érte.


Rengeteg diétázó él abban a hitben, hogy a fogyókúra kínszenvedés, le kell mondani minden régi kedvencükről, és az étkezések a csirkemellsaláta jegyében telnek. A tévhit lerombolására tökéletes példa az alábbi recept: a híres olasz tésztaétel diétabarát módon is elkészíthető, és legalább olyan finom, mint az eredeti. Csirkemell helyett bármilyen más húst is használhatsz, de a zsír-, illetve fehérjetartalom tekintetében a baromfi a legideálisabb.

Hozzávalók 5 személyre:

A húsos raguhoz
👉 50 dkg darált csirkemell
👉 5 dl paradicsompüré
👉 1 darab vöröshagyma
👉 2 evőkanál olaj
👉 3 teáskanál oregánó
👉 2 teáskanál só
👉 ízlés szerint cayenne-bors

Az összeállításhoz
👉 2 darab cukkini
👉 20 dkg mozzarella

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra, majd láss neki a húsos ragu elkészítésének. A felhevített olajon pirítsd üvegesre az apróra kockázott vöröshagymát, majd futtasd meg rajta a húst, és párold puhára. Öntsd hozzá a paradicsompürét, majd közepes lángon forrald össze. Ha rottyan egyet, vedd lejjebb a hőt, és párold együtt körülbelül öt percig. Ezután add hozzá a fűszereket, és sózd ízlés szerint. Főzd össze pár perc alatt, majd húzd félre a tűzről. Ha túl folyós lenne a szósz, fedő nélkül párold egy kicsit.

A cukkiniket vágd vékony szeletekre, a mozzarellát reszeld le, majd kezdődhet a rétegezés. Alulra egy réteg cukkini kerül. Ezt követi a ragu, majd a sajt. Folytasd tovább a rétegezést, felülre mindenképpen sajt kerüljön. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Amikor a teteje már megpirult, a cukkini pedig megpuhult, vedd ki a sütőből. Várj legalább 10 percet, mielőtt felvágod: így kevésbé fog szétesni.

DOSSZIÉ

Krémes, kókuszos citromtorta vizes piskótából: így lesz magas és puha a tészta 

Baconben sült, fűszeres kukorica: grillen és sütőben is tökéletes lesz 

Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel 

Hűsítő és isteni sárgabarackos pohárdesszert: a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá 

Házi, ropogós rizses csoki: negyedóra alatt elkészül 

Isteni zöldséges bruschetta paprikából és padlizsánból: könnyű, villámgyors nyári vacsora 

Mustáros, fűszeres szószban sült csirkemell: a hús omlós és nem szárad ki 

Pillekönnyű sült túrós süti liszt nélkül: friss bogyós gyümölcsökkel még finomabb 

Selymes tonhalkrém villámgyorsan: pirítósra vagy mártogatósnak zöldségek mellé 

Ropogós csirkemellfalatok sajtos bundában: a megszokott panírnál sokkal finomabb 

Könnyed és isteni mediterrán bulgursaláta: ez a nagy melegben is jólesik

Beledobálós sárgabarackos piskóta: gyerekkorunk nagy kedvence

Lágy, tejszínes karfiolkrémleves: így még biztosan nem kóstoltad

A hagyományos plejskavica grillen sütve: a balkáni burger szaftos és fűszeres

A régimódi cseresznyés lepény receptje: csak keverd össze a hozzávalókat

Pestós, csirkés tészta sajttal: amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő

Omlós, ropogós magyaros csirkecombok grillen sütve: a füstölt paprika adja a különleges ízét

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések