Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Sűrű rozmaringos répakrémleves: jól átmelegít a hűvös estéken


A rozmaringos répakrémleves egyszerűen készül, és ellenállhatatlanul finom. Külön jót tesz neki egy kevés reszelt gyömbér.


A rozmaringos répakrémlevest készítheted friss vagy szárított fűszerekből. Nagyon jól megy hozzá a gyömbér. Ha a répát kifőzés előtt olajon jól átpirítod, még jobban kihozza az ízét. Tálaláskor meglocsolhatod egy kevés szőlőmagolajjal, de ha nincs, anélkül is finom lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg sárgarépa
👉 5 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 1 közepes krumpli
👉 1 szál friss rozmaring (vagy 1 teáskanál őrölt rozmaring)
👉 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér (vagy 1 teáskanál őrölt gyömbér)
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 szőlőmagolaj a tálaláshoz (elmaradhat)

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a répát hámozd meg, és vágd karikákra, a krumplit kockákra. A gyömbért reszeld le, a rozmaringot tépkedd le a száráról. Ha a hagyma már puha, tedd rá a répát és a gyömbért, pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a rozmaringot és a krumplit, és 20-25 perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Tálaláskor az adagok tetejét meglocsolhatod szőlőmagolajjal.

 Kevés kalóriás csirkemell fokhagymával és oregánóval: minimális zsiradék kell hozzá
 Szőlős piskóta vajas tésztából: így lesz igazán puha és omlós
 Hagyományos vargabéles réteslapokkal: desszert vagy második fogás is lehet
 Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába
 Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp
 Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések