A rozmaringos répakrémleves egyszerűen készül, és ellenállhatatlanul finom. Külön jót tesz neki egy kevés reszelt gyömbér.
A rozmaringos répakrémlevest készítheted friss vagy szárított fűszerekből. Nagyon jól megy hozzá a gyömbér. Ha a répát kifőzés előtt olajon jól átpirítod, még jobban kihozza az ízét. Tálaláskor meglocsolhatod egy kevés szőlőmagolajjal, de ha nincs, anélkül is finom lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg sárgarépa
👉 5 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 1 közepes krumpli
👉 1 szál friss rozmaring (vagy 1 teáskanál őrölt rozmaring)
👉 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér (vagy 1 teáskanál őrölt gyömbér)
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 szőlőmagolaj a tálaláshoz (elmaradhat)
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a répát hámozd meg, és vágd karikákra, a krumplit kockákra. A gyömbért reszeld le, a rozmaringot tépkedd le a száráról. Ha a hagyma már puha, tedd rá a répát és a gyömbért, pirítsd őket néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a rozmaringot és a krumplit, és 20-25 perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel, majd tedd vissza a tűzre, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Tálaláskor az adagok tetejét meglocsolhatod szőlőmagolajjal.
Kevés kalóriás csirkemell fokhagymával és oregánóval: minimális zsiradék kell hozzá
Ebben az oregánós csirkemellben alig van kalória, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Nagyon jól megy a csirkemel…
Szőlős piskóta vajas tésztából: így lesz igazán puha és omlós
A vajas piskótából készülő szőlős piskóta tésztája lágy és gazdag.
Igazi őszi édesség a vajas tésztából készülő szőlős …
Hagyományos vargabéles réteslapokkal: desszert vagy második fogás is lehet
Az édes vargabéles hagyományosan réteslapokkal és cérnametélttel készül.
A vargabéles különlegességét az adja, hogy az …
Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába
A zalai dödölle pirított liszttel készül, és zsírban sült hagymát is kanalaznak rá.
Egyszerű, olcsó és nagyon finom fog…
Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp
Fokhagymás-gyömbéres ízesítéssel még finomabb lesz a ropogós rántott sertéskaraj.
Dobd fel a rántott sertéskarajt illat…
Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell
Az Oreo sajttorta alapja vékony kekszes réteg, a teteje pedig gazdag krém, roppanós darabokkal.
Ha szereted az Oreo kek…
0 Megjegyzések