A tejszínes, darált húsos rakott brokkoli kiadós és tele van vitaminnal.
A tejszínes, darált húsos rakott brokkoli fűszeres, krémes, és a zöldségnek köszönhetően nagyon egészséges. A brokkoli tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, található benne többek között kálium, magnézium, nátrium, B- és E-vitamin, ugyanakkor tíz dekája mindössze 20-30 kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg brokkoli
👉 40 dkg darált hús
👉 25 dkg reszelt sajt
👉 15 dkg rizs
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejszín
👉 1.5 dl passzírozott paradicsom
👉 1 hagyma
👉 1 tojás
👉 1 citrom leve
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 mokkáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A citromlevet facsard egy lábosnyi vízbe, és forrald fel. A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, dobd a forrásban lévő vízbe öt percre, azután jéghideg vízben hűtsd le. Ezzel a módszerrel marad igazán roppanós. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Add hozzá az apró darabokra vágott fokhagymát és a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ekkor szórd meg pirospaprikával és köménnyel, öntsd fel a passzírozott paradicsommal és egy deci vízzel, és fedő alatt kis lángon főzd puhára. A rizst is főzd meg sós vízben. A tejszínt keverd el a tojással. Egy tepsi alján oszd el a brokkoli felét, egyengesd el rajta a darált húst és a rizst, fedd be a brokkoli másik felével, öntsd le a tojásos tejszínnel, reszeld rá a sajtot, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a sajt a tetején megolvad, és az ízek jól összesülnek. Az utolsó tíz percben vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a sajt kicsit megpirulhasson.
Mennyei birsalmakompót tartósítószer nélkül: most töltsd fel vele a kamrát
A savanykás, fűszeres birsalmakompót tökéletes kísérője lehet a húsoknak, de önmagában is jólesik kanalazni.
Ősszel éri…
Kevés kalóriás csirkemell fokhagymával és oregánóval: minimális zsiradék kell hozzá
Ebben az oregánós csirkemellben alig van kalória, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Nagyon jól megy a csirkemel…
Szőlős piskóta vajas tésztából: így lesz igazán puha és omlós
A vajas piskótából készülő szőlős piskóta tésztája lágy és gazdag.
Igazi őszi édesség a vajas tésztából készülő szőlős …
Hagyományos vargabéles réteslapokkal: desszert vagy második fogás is lehet
Az édes vargabéles hagyományosan réteslapokkal és cérnametélttel készül.
A vargabéles különlegességét az adja, hogy az …
Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába
A zalai dödölle pirított liszttel készül, és zsírban sült hagymát is kanalaznak rá.
Egyszerű, olcsó és nagyon finom fog…
Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp
Fokhagymás-gyömbéres ízesítéssel még finomabb lesz a ropogós rántott sertéskaraj.
Dobd fel a rántott sertéskarajt illat…
0 Megjegyzések