Az édes vargabéles hagyományosan réteslapokkal és cérnametélttel készül.
A vargabéles különlegességét az adja, hogy az édes túrókrémet cérnametélt gazdagítja, és réteslapok kerülnek az aljára és a tetejére. Desszertként vagy második fogásként is tökéletes, kiadós és nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg túró
👉 15 dkg cérnametélt
👉 5 dkg vaj
👉 4 evőkanál cukor
👉 3 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 dl tejföl
👉 1 csomag réteslap
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 olaj
👉 mazsola ízlés szerint
Elkészítés:
A cérnametéltet a csomagoláson jelzett módon főzd ki és szűrd le. Közben olvaszd meg a vajat, és keverd össze a forró tésztával. Várd meg, amíg teljesen kihűl. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájából egy csipet sóval verj kemény habot. A túrót villával törd össze, add hozzá a kétféle cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, és ha szereted, a mazsolát. Keverd hozzá a kihűtött vajas cérnametéltet, végül óvatosan forgasd össze a felvert tojáshabbal. Egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és helyezz rá egy réteslapot, kend meg olajjal, helyezz rá egy következő lapot, ezt is olajozd, és fedd be egy újabb lappal. Simítsd el rajta a túrókrémet, majd fedd be a másik három réteslappal az előző módon olajjal rétegezve. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 35-40 percig, amíg szép színt kap.
Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp
Fokhagymás-gyömbéres ízesítéssel még finomabb lesz a ropogós rántott sertéskaraj.
Dobd fel a rántott sertéskarajt illat…
Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell
Az Oreo sajttorta alapja vékony kekszes réteg, a teteje pedig gazdag krém, roppanós darabokkal.
Ha szereted az Oreo kek…
Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája
A cigány kenyér, vagyis a punya vajas tésztából készül, és szeletelés helyett kézzel szokták törni.
A punya, a cigányok…
Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
A bundázott csirkemell úgy is nagyon finom, ha fehérboros masszába mártod, és ezután sütöd ki olajban.
Készítsd a ránto…
Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb
Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.
Ha szeretitek a zöldséglevest, most…
0 Megjegyzések