Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Hagyományos vargabéles réteslapokkal: desszert vagy második fogás is lehet


Az édes vargabéles hagyományosan réteslapokkal és cérnametélttel készül.


A vargabéles különlegességét az adja, hogy az édes túrókrémet cérnametélt gazdagítja, és réteslapok kerülnek az aljára és a tetejére. Desszertként vagy második fogásként is tökéletes, kiadós és nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg túró
👉 15 dkg cérnametélt
👉 5 dkg vaj
👉 4 evőkanál cukor
👉 3 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 dl tejföl
👉 1 csomag réteslap
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 olaj
👉 mazsola ízlés szerint

Elkészítés:

A cérnametéltet a csomagoláson jelzett módon főzd ki és szűrd le. Közben olvaszd meg a vajat, és keverd össze a forró tésztával. Várd meg, amíg teljesen kihűl. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájából egy csipet sóval verj kemény habot. A túrót villával törd össze, add hozzá a kétféle cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, és ha szereted, a mazsolát. Keverd hozzá a kihűtött vajas cérnametéltet, végül óvatosan forgasd össze a felvert tojáshabbal. Egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és helyezz rá egy réteslapot, kend meg olajjal, helyezz rá egy következő lapot, ezt is olajozd, és fedd be egy újabb lappal. Simítsd el rajta a túrókrémet, majd fedd be a másik három réteslappal az előző módon olajjal rétegezve. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 35-40 percig, amíg szép színt kap.

 Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp
 Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell
 Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája
Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
 Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések