A bundázott csirkemell úgy is nagyon finom, ha fehérboros masszába mártod, és ezután sütöd ki olajban.
Készítsd a rántott csirkét kicsit másképp! Fehérboros tésztába mártva különlegesen ropogós lesz. Ugyanez a bunda a halhoz is remekül passzol. A sűrű tésztát felvert tojáshab lágyítja.
Hozzávalók 4 személyre
👉 75 dkg csirkemellfilé
👉 12 dkg liszt + 2 evőkanál a forgatáshoz
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál étkezési keményítő
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 dl víz
👉 1 késhegynyi szódabikarbóna
👉 só
👉 bors
👉 0.5 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellfilét szeleteld fel és sózd és borsozd be, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd habbá. Egy másik tálba öntsd bele a bort, ezt is kicsit sózd meg, add hozzá a tojássárgákat, öntsd fel vízzel, kanalazd bele a lisztet és az étkezési keményítőt, adj hozzá egy kevés szódabikarbónát, és keverj belőle sűrű tésztát. Végül óvatosan keverd hozzá a felvert tojáshabot is.
Egy serpenyőben hevíts olajat. Egy kisebb tálba tegyél két evőkanál lisztet. A csirkeszeleteket forgasd meg először a lisztben, utána a fehérboros masszában, és az olajban oldalanként három-négy perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi húst tegyél az olajba, amennyi kényelmesen belefér, és nem hűti le. A kész szeleteket vedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.
Almával és naranccsal sült illatos csirkecombok: így lesz a bőre igazán ropogós
Az almával és naranccsal sült csirkecomb illatos és ellenállhatatlan.
A gyümölcsös húsok kedvelői imádni fogják ezeket …
Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen
A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásvá…
Bögrés túrós muffin nagyon kevés munkával: ezekkel az arányokkal lesz igazán szaftos
A túrós muffint akár bögrés változatban is elkészítheted, így tényleg nagyon egyszerűen összeállítható.
A bögrés túrós …
Savanyú káposztaleves szlovák módra: füstölt hús és kolbász fő benne
A szlovák savanyú káposztaleves füstölt hús levében fő, és elképesztően finom.
A füstölt húsos szlovák savanyú káposzta…
A legfinomabb erdélyi csorbaleves receptje: egy különleges hozzávaló a titka
Az erdélyi csorbaleves ezzel a módszerrel olyan finom lesz, mintha valóban Székelyföldön főtt volna.
A sok húsgombóccal…
Bögrés kókuszos, csokis kevert süti: ennél nem lehetne egyszerűbb
A kókusz és a csoki párosításánál jobbat nehéz elképzelni, ráadásul ez az édesség villámgyorsan el is készül.
A mennyei…
Remegős szőlős túrótorta: alul vékony tésztaréteg, felül sok-sok krém
Ez a mennyei szőlős túrótorta sütőben sül, a lelkét pedig a gazdag gyümölcsös krém adja.
Hamisítatlan őszi édesség a sz…
0 Megjegyzések