A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Remegős szőlős túrótorta: alul vékony tésztaréteg, felül sok-sok krém


Ez a mennyei szőlős túrótorta sütőben sül, a lelkét pedig a gazdag gyümölcsös krém adja.


Hamisítatlan őszi édesség a szőlős túrótorta, amely sütőben sül, és a gyúrt vajas tésztarétegen gazdag gyümölcsös töltelék terül el. Használhatsz hozzá piros vagy fehér szőlőt, vagy akár vegyesen is.

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához
👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg porcukor
👉 5 dkg vaj
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez

A túrókrémhez
👉 50 dkg túró
👉 20 dkg szőlő
👉 20 dkg porcukor
👉 9 dkg étkezési keményítő
👉 5 dl tej
👉 4 dl tejföl
👉 2 tojás
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze a porcukorral, és gyúrd simára a vajjal. Pihentesd hűtőben tíz percet, hogy összeálljon, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki vékony kör alakúra. Egy kapcsos tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd el benne a tésztát. Told 190 fokos sütőbe nagyjából tíz percre, amíg szép színe lesz, majd vedd ki. A krémhez a túrót keverd el a porcukorral, az étekzési keményítővel, a tejjel, a tejföllel, a tojással és a vaníliás cukorral, reszeld hozzá az alaposan megmosott citrom héját. A szőlőszemeket felezd el, és keverd a masszához. Ne ijedj meg, a krém elég híg lesz. Öntsd az elősütött tortalap tetejére, és tedd vissza a sütőbe nagyjából másfél órára, amíg szép színűre sül. Csak akkor szeleteld, amikor már teljesen kihűlt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések