A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egészben sült tepsis röszti: így készítik Svájcban a híres fogást


A rösztit eredetileg egészben, tepsiben sütik meg. Ha marad belőle másnapra, azt utólag, serpenyőben piríthatod ropogósra.


A mennyei alpesi reszelt krumplis fogás, a röszti egyben sül tepsiben. Ha reggelire szánod, süsd meg előre, tedd be a hűtőbe, és másnap serpenyőben pirítsd át. Tálald fokhagymás tejföllel vagy lila hagymával.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 10 dkg vaj
👉 1 evőkanál citromlé
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, reszeld le, és adj hozzá egy evőkanál citromlevet, hogy meg ne barnuljon. Helyezd egy konyharuhába, így csavard ki belőle a vizet, majd pottyantsd egy tálba. Sózd, borsozd. A vajat olvaszd fel, és keverd el jól a krumplival. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Fedd le a tetejét is papírral, helyezz rá nehezéket, és 175 fokos sütőben süsd egy órát. A végén vedd le a tetejéről a papírt, hogy ropogósra piruljon. Ha nem azonnal fogyasztod, tedd be a hűtőbe, és másnap adagonként kevés olajon serpenyőben pirítsd át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések