A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásványvíztől levegős.
A fahéjas bundában sült almakarikák olcsók, elképesztően finomak, és egyszerűen el is készítheted őket. A gyümölcs bundája sűrű palacsintatészta, amit kedved szerint fűszerezhetsz. A bunda serpenyőben sül illatosra és ropogósra.
Hozzávalók 4 személyre
Az almához👉 2 nagy alma
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál kristálycukor
👉 0.5 mokkáskanál fahéj
👉 pár csepp citromlé
👉 olaj a sütéshez
A tésztához
👉 10 dkg liszt
👉 2 teáskanál cukor
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 0.75 dl szénsavas ásványvíz
👉 0.75 dl tej
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, a magházukat szúrd ki, a gyümölcsöt szeld egy centi vastag karikákra, és locsold meg pár csepp citromlével, hogy meg ne barnuljon. A tészta hozzávalóit keverd el. A serpenyőben kezdd el felforrósítani az olajat. Az almakarikákat forgasd meg először lisztben, utána fahéjas cukorban, végül mártsd bele a sűrű tésztába, és a forró olajban oldalanként öt perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre.
Savanyú káposztaleves szlovák módra: füstölt hús és kolbász fő benne
A szlovák savanyú káposztaleves füstölt hús levében fő, és elképesztően finom.
A füstölt húsos szlovák savanyú káposzta…
A legfinomabb erdélyi csorbaleves receptje: egy különleges hozzávaló a titka
Az erdélyi csorbaleves ezzel a módszerrel olyan finom lesz, mintha valóban Székelyföldön főtt volna.
A sok húsgombóccal…
Bögrés kókuszos, csokis kevert süti: ennél nem lehetne egyszerűbb
A kókusz és a csoki párosításánál jobbat nehéz elképzelni, ráadásul ez az édesség villámgyorsan el is készül.
A mennyei…
Remegős szőlős túrótorta: alul vékony tésztaréteg, felül sok-sok krém
Ez a mennyei szőlős túrótorta sütőben sül, a lelkét pedig a gazdag gyümölcsös krém adja.
Hamisítatlan őszi édesség a sz…
Egészben sült tepsis röszti: így készítik Svájcban a híres fogást
A rösztit eredetileg egészben, tepsiben sütik meg. Ha marad belőle másnapra, azt utólag, serpenyőben piríthatod ropogós…
Szaftos hajdúkáposzta sok-sok kolbásszal: másnap még finomabb lesz
A kiadós hajdúkáposzta sok kolbásszal és friss kenyérrel tálalva az igazi.
Régebbi szakácskönyvek egyszerűen káposztafő…
Fantasztikusan finom nutellás muffin: a közepében lágy marad a mogyorókrém
Úgy a legfinomabb a nutellás muffin, ha a közepében a krém lágy marad.
A nutellás muffin kérge szilárd, ha azonban bele…
0 Megjegyzések