Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fantasztikusan finom nutellás muffin: a közepében lágy marad a mogyorókrém


Úgy a legfinomabb a nutellás muffin, ha a közepében a krém lágy marad.


A nutellás muffin kérge szilárd, ha azonban beleharapsz, kifolyik belőle a lágy mogyorókrém. Az összeállítása, mint minden hasonló sütinek, ennek is pofonegyszerű: csak keverd össze egy tálban a hozzávalókat, és adagold ki őket muffinsütőbe.

Hozzávalók 12 darabhoz

👉 15 dkg liszt
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg étcsoki
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 dl tej
👉 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A cukrot keverd habosra a tojásokkal, majd öntsd hozzá a tejet és az olvasztott vajat. A lisztet és a kakaót szitáld egy tálba, add hozzá a szódabikarbónát, és adagold a tojásos részhez. A étcsokit darabold fel, és keverd a masszához. A tészta felét oszd el papírral kibélelt muffintepsiben. Kanalazz mindegyik adag tetejére egy-egy adag Nutellát, majd fedd be a maradék tésztával. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsd őket meg. Fogyasztás előtt várd meg, amíg kicsit kihűlnek, hogy a forró krém ne égesse meg a nyelveteket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések