A tejbegrízes alappal készült túrógombóc biztos, hogy nem fog szétesni.
Készítsd el a túrógombócot kicsit másképp, tejbegrízes alappal! A kifőtt tejbegrízbe nyersen kerül a túró, így kell belőle gombócokat formálni. Így attól sem kell félned, hogy főzés közben szétesik majd.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg túró
👉 15 dkg gríz
👉 5 dl tej
👉 4 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 citrom reszelt héja
A hempergetéshez
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A tejből, a grízből és a kétféle cukorból főzz sűrű tejbegrízt. Amikor elérte a megfelelő állagot, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Amikor már szobahőmérsékletű vagy hidegebb, keverd hozzá a túrót és a reszelt citromhéjat, és formálj belőle gombócokat. A zsemlemorzsát olvasztott vajon folyamatosan kevergetve pirítsd meg, és ebbe forgasd a gombócokat. Tálald ízlés szerint tejföllel, porcukorral.
0 Megjegyzések