Az almával és naranccsal sült csirkecomb illatos és ellenállhatatlan.
A gyümölcsös húsok kedvelői imádni fogják ezeket az almával és naranccsal sült omlós csirkecombokat. Sokak kedvence a sült csirke ropogós bőre, de ha diétázol, ezt sütés után szedd le róla, mert bármilyen finom, sok kalóriát tartalmaz. Az így sült gyümölcsös csirke önmagában is teljes értékű, de ha gondolod, egy kevés rizs nyugodtan mehet még mellé.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 dkg csirkefelsőcomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 alma
👉 2 narancs
👉 2 dkg vaj
👉 1 közepes lila hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkét sózd be. Az olívaolajat keverd el a borssal, a kakukkfűvel és az oregánóval, tedd a csirkecombokat ebbe a keverékbe, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. Közben a hagymát és a gyümölcsöket tisztítsd meg, szeleteld fel, és oszd el egy tepsiben.
A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat, nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a húsok mindkét oldalára, majd helyezd el őket a gyümölcsök tetején a tepsiben. Öntsd fel száraz fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még további tíz-tizenöt percig, amíg a bőre ropogósra sül.
Bögrés túrós muffin nagyon kevés munkával: ezekkel az arányokkal lesz igazán szaftos
A túrós muffint akár bögrés változatban is elkészítheted, így tényleg nagyon egyszerűen összeállítható.
A bögrés túrós …
Savanyú káposztaleves szlovák módra: füstölt hús és kolbász fő benne
A szlovák savanyú káposztaleves füstölt hús levében fő, és elképesztően finom.
A füstölt húsos szlovák savanyú káposzta…
A legfinomabb erdélyi csorbaleves receptje: egy különleges hozzávaló a titka
Az erdélyi csorbaleves ezzel a módszerrel olyan finom lesz, mintha valóban Székelyföldön főtt volna.
A sok húsgombóccal…
Bögrés kókuszos, csokis kevert süti: ennél nem lehetne egyszerűbb
A kókusz és a csoki párosításánál jobbat nehéz elképzelni, ráadásul ez az édesség villámgyorsan el is készül.
A mennyei…
Remegős szőlős túrótorta: alul vékony tésztaréteg, felül sok-sok krém
Ez a mennyei szőlős túrótorta sütőben sül, a lelkét pedig a gazdag gyümölcsös krém adja.
Hamisítatlan őszi édesség a sz…
Egészben sült tepsis röszti: így készítik Svájcban a híres fogást
A rösztit eredetileg egészben, tepsiben sütik meg. Ha marad belőle másnapra, azt utólag, serpenyőben piríthatod ropogós…
Szaftos hajdúkáposzta sok-sok kolbásszal: másnap még finomabb lesz
A kiadós hajdúkáposzta sok kolbásszal és friss kenyérrel tálalva az igazi.
Régebbi szakácskönyvek egyszerűen káposztafő…
0 Megjegyzések