A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

 Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell


Az Oreo sajttorta alapja vékony kekszes réteg, a teteje pedig gazdag krém, roppanós darabokkal.


Ha szereted az Oreo kekszet, ez a fantasztikus, sütés nélkül készülő Oreo sajttorta is ízleni fog. A tetején lévő réteghez mascarponét használj. Ehhez az édességhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod, ugyanis a hűtőben áll össze a torta.

Hozzávalók 8 szelethez

Az alaphoz
👉 20 db Oreo keksz
👉 10 dkg vaj

A krémhez
👉 40 dkg mascarpone
👉 10 db Oreo keksz + pár szem a díszítéshez
👉 10 dkg cukor
👉 3 dl hideg habtejszín
👉 2 csomag habfixáló
👉 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Az alaphoz való kekszeket késes aprítóban morzsold össze. A vajat olvaszd fel, keverd a kekszhez, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. Helyezd a formát a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet. Ehhez a mascarponét keverd ki a cukorral és a citromlével. A jól behűtött habtejszínt verd fel, add hozzá a habfixálót, és így verd tovább, amíg egészen kemény lesz, majd forgasd bele a mascarponés krémet. Törj össze tíz Oreo kekszet, ezt is keverd a masszához, és oszd el a krémet a tortalap tetején. Tedd vissza a hűtőbe még legalább négy órára. Díszítésként a tetejét is Oreo kekszekkel szórhatod meg.

Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
 Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb
 Almával és naranccsal sült illatos csirkecombok: így lesz a bőre igazán ropogós
Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen
Bögrés túrós muffin nagyon kevés munkával: ezekkel az arányokkal lesz igazán szaftos
 Savanyú káposztaleves szlovák módra: füstölt hús és kolbász fő benne
 A legfinomabb erdélyi csorbaleves receptje: egy különleges hozzávaló a titka

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések