Fokhagymás-gyömbéres ízesítéssel még finomabb lesz a ropogós rántott sertéskaraj.
Dobd fel a rántott sertéskarajt illatos fokhagymás-gyömbéres páccal! Friss gyömbért használj hozzá, úgy a legfinomabb. Egy éjszaka alatt az ízek lejutnak a hússzeletek belsejébe, másnap pedig panírozhatod és kisütheted őket.
Hozzávalók 4 személyre
A páchoz
👉 6 evőkanál olaj
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 szelet fokhagyma
👉 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál bors
A panírozáshoz
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg zsemlemorzsa
👉 3 tojás
👉 1 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
A fokhagymát és a meghámozott gyömbért kis lyukú reszelőn reszeld le. Sózd, borsozd, kanalazd hozzá az olajat, és keverd jól el. A hússzeleteket klopfold jól ki, forgasd meg mindegyiket a pácban, és helyezd el őket egy zárható tetejű dobozban. Öntsd nyakon a visszamaradt páclével, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap a szokásos módon panírozd be őket először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Egy magas falú serpenyőben hevíts olajat, és amikor már elég forró - amiről úgy bizonyosodhatsz meg, hogy egy darabka panírt ha beledobsz, az azonnal sisteregve feljön a tetejére -, tedd bele a húsokat, és három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyi húst tegyél az olajba, hogy kényelmesen úszkálhassanak benne. Ha készen vannak, vedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le őket.
Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája
A cigány kenyér, vagyis a punya vajas tésztából készül, és szeletelés helyett kézzel szokták törni.
A punya, a cigányok…
Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
A bundázott csirkemell úgy is nagyon finom, ha fehérboros masszába mártod, és ezután sütöd ki olajban.
Készítsd a ránto…
Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb
Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.
Ha szeretitek a zöldséglevest, most…
Almával és naranccsal sült illatos csirkecombok: így lesz a bőre igazán ropogós
Az almával és naranccsal sült csirkecomb illatos és ellenállhatatlan.
A gyümölcsös húsok kedvelői imádni fogják ezeket …
Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen
A fahéjas almakarikák sűrű palacsintatésztában sülnek, és jókedvre derítenek az őszi estéken. A tészta a szénsavas ásvá…
Bögrés túrós muffin nagyon kevés munkával: ezekkel az arányokkal lesz igazán szaftos
A túrós muffint akár bögrés változatban is elkészítheted, így tényleg nagyon egyszerűen összeállítható.
A bögrés túrós …
Savanyú káposztaleves szlovák módra: füstölt hús és kolbász fő benne
A szlovák savanyú káposztaleves füstölt hús levében fő, és elképesztően finom.
A füstölt húsos szlovák savanyú káposzta…
A legfinomabb erdélyi csorbaleves receptje: egy különleges hozzávaló a titka
Az erdélyi csorbaleves ezzel a módszerrel olyan finom lesz, mintha valóban Székelyföldön főtt volna.
A sok húsgombóccal…
0 Megjegyzések