Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp


Fokhagymás-gyömbéres ízesítéssel még finomabb lesz a ropogós rántott sertéskaraj.


Dobd fel a rántott sertéskarajt illatos fokhagymás-gyömbéres páccal! Friss gyömbért használj hozzá, úgy a legfinomabb. Egy éjszaka alatt az ízek lejutnak a hússzeletek belsejébe, másnap pedig panírozhatod és kisütheted őket.

Hozzávalók 4 személyre

A páchoz
👉 6 evőkanál olaj
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 szelet fokhagyma
👉 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál bors

A panírozáshoz
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg zsemlemorzsa
👉 3 tojás
👉 1 l olaj a sütéshez

Elkészítés:

A fokhagymát és a meghámozott gyömbért kis lyukú reszelőn reszeld le. Sózd, borsozd, kanalazd hozzá az olajat, és keverd jól el. A hússzeleteket klopfold jól ki, forgasd meg mindegyiket a pácban, és helyezd el őket egy zárható tetejű dobozban. Öntsd nyakon a visszamaradt páclével, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap a szokásos módon panírozd be őket először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva. Egy magas falú serpenyőben hevíts olajat, és amikor már elég forró - amiről úgy bizonyosodhatsz meg, hogy egy darabka panírt ha beledobsz, az azonnal sisteregve feljön a tetejére -, tedd bele a húsokat, és három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyi húst tegyél az olajba, hogy kényelmesen úszkálhassanak benne. Ha készen vannak, vedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le őket.

 Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája
Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
 Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb
 Almával és naranccsal sült illatos csirkecombok: így lesz a bőre igazán ropogós
Fahéjas bundában sült, ropogós almakarikák: filléres édesség egyszerűen
Bögrés túrós muffin nagyon kevés munkával: ezekkel az arányokkal lesz igazán szaftos
 Savanyú káposztaleves szlovák módra: füstölt hús és kolbász fő benne
 A legfinomabb erdélyi csorbaleves receptje: egy különleges hozzávaló a titka

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések