Ebben az oregánós csirkemellben alig van kalória, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.
Nagyon jól megy a csirkemellhez az oregánó és a fokhagyma, ezzel a módszerrel készítve pedig még diétás is, egy adag ugyanis még 300 kalóriát sem tartalmaz. Ha kisütés előtt rövid ideig fűszeres pácban tartod a csirkekockákat, nem fognak kiszáradni, hanem finom omlósak lesznek.
Hozzávalók
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 dl víz
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd egyforma kockákra, és szórd meg egy kevés sóval. Az olívaolajat keverd el a fokhagymaporral, az oregánóval és a borssal, forgasd meg a csirkekockákat ebben a pácban, és lefedve pihentesd a hűtőben egy órát. Ezután helyezd tapadásmentes serpenyőbe. Nagy lángon néhány perc alatt piríts kérget a hússzeletek oldalára, majd mérsékeld a hőt közepesre, öntsd fel egy deci vízzel, fedd le, így hagyd, hogy a víz elfőjön, majd ismételd meg a műveletet. A csirke ennyi idő alatt puhára párolódik. Tálald salátával és párolt rizzsel.
Hagyományos vargabéles réteslapokkal: desszert vagy második fogás is lehet
Az édes vargabéles hagyományosan réteslapokkal és cérnametélttel készül.
A vargabéles különlegességét az adja, hogy az …
Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába
A zalai dödölle pirított liszttel készül, és zsírban sült hagymát is kanalaznak rá.
Egyszerű, olcsó és nagyon finom fog…
Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp
Fokhagymás-gyömbéres ízesítéssel még finomabb lesz a ropogós rántott sertéskaraj.
Dobd fel a rántott sertéskarajt illat…
Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell
Az Oreo sajttorta alapja vékony kekszes réteg, a teteje pedig gazdag krém, roppanós darabokkal.
Ha szereted az Oreo kek…
Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája
A cigány kenyér, vagyis a punya vajas tésztából készül, és szeletelés helyett kézzel szokták törni.
A punya, a cigányok…
Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
A bundázott csirkemell úgy is nagyon finom, ha fehérboros masszába mártod, és ezután sütöd ki olajban.
Készítsd a ránto…
0 Megjegyzések