Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Kevés kalóriás csirkemell fokhagymával és oregánóval: minimális zsiradék kell hozzá


Ebben az oregánós csirkemellben alig van kalória, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják.


Nagyon jól megy a csirkemellhez az oregánó és a fokhagyma, ezzel a módszerrel készítve pedig még diétás is, egy adag ugyanis még 300 kalóriát sem tartalmaz. Ha kisütés előtt rövid ideig fűszeres pácban tartod a csirkekockákat, nem fognak kiszáradni, hanem finom omlósak lesznek.

Hozzávalók

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 dl víz
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd egyforma kockákra, és szórd meg egy kevés sóval. Az olívaolajat keverd el a fokhagymaporral, az oregánóval és a borssal, forgasd meg a csirkekockákat ebben a pácban, és lefedve pihentesd a hűtőben egy órát. Ezután helyezd tapadásmentes serpenyőbe. Nagy lángon néhány perc alatt piríts kérget a hússzeletek oldalára, majd mérsékeld a hőt közepesre, öntsd fel egy deci vízzel, fedd le, így hagyd, hogy a víz elfőjön, majd ismételd meg a műveletet. A csirke ennyi idő alatt puhára párolódik. Tálald salátával és párolt rizzsel.

 Hagyományos vargabéles réteslapokkal: desszert vagy második fogás is lehet
 Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába
 Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp
 Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell
 Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája
Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések