A zalai dödölle pirított liszttel készül, és zsírban sült hagymát is kanalaznak rá.
Egyszerű, olcsó és nagyon finom fogás a zalai dödölle. Sajátos ízét a pirított liszt adja, ez fogja össze a főtt krumplis tésztát. Kanalazz rá zsírban pirított hagymát, és tálald szaftos pörkölttel!
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg krumpli
👉 20 dkg liszt
👉 2 evőkanál zsír
👉 1 hagyma
👉 só
👉 olaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, főzd ki. Ha kész, ne szűrd le, hanem a vízzel együtt törd össze. Kásaállagúnak kell lennie. A lisztet kevés olajon serpenyőben pirítsd világos zsemleszínűre, és adagold a krumplihoz. Még a tűzön jól keverd össze addig, amíg a lisztszemek megduzzadnak, és besűrítik a masszát. A hagymát cikkezd fel, és olvasztott zsíron pirítsd meg. A visszamaradt zsírba kiskanállal kanalazd bele a krumplis masszát, és pirítsd aranyszínűre. Végül kanalazd vissza a tetejére a hagymát.
Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell
Az Oreo sajttorta alapja vékony kekszes réteg, a teteje pedig gazdag krém, roppanós darabokkal.
Ha szereted az Oreo kek…
Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája
A cigány kenyér, vagyis a punya vajas tésztából készül, és szeletelés helyett kézzel szokták törni.
A punya, a cigányok…
Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
A bundázott csirkemell úgy is nagyon finom, ha fehérboros masszába mártod, és ezután sütöd ki olajban.
Készítsd a ránto…
Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb
Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.
Ha szeretitek a zöldséglevest, most…
Almával és naranccsal sült illatos csirkecombok: így lesz a bőre igazán ropogós
Az almával és naranccsal sült csirkecomb illatos és ellenállhatatlan.
A gyümölcsös húsok kedvelői imádni fogják ezeket …
0 Megjegyzések