Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába


A zalai dödölle pirított liszttel készül, és zsírban sült hagymát is kanalaznak rá.


Egyszerű, olcsó és nagyon finom fogás a zalai dödölle. Sajátos ízét a pirított liszt adja, ez fogja össze a főtt krumplis tésztát. Kanalazz rá zsírban pirított hagymát, és tálald szaftos pörkölttel!

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg krumpli
👉 20 dkg liszt
👉 2 evőkanál zsír
👉 1 hagyma
👉 só
👉 olaj

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, főzd ki. Ha kész, ne szűrd le, hanem a vízzel együtt törd össze. Kásaállagúnak kell lennie. A lisztet kevés olajon serpenyőben pirítsd világos zsemleszínűre, és adagold a krumplihoz. Még a tűzön jól keverd össze addig, amíg a lisztszemek megduzzadnak, és besűrítik a masszát. A hagymát cikkezd fel, és olvasztott zsíron pirítsd meg. A visszamaradt zsírba kiskanállal kanalazd bele a krumplis masszát, és pirítsd aranyszínűre. Végül kanalazd vissza a tetejére a hagymát.

 Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell
 Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája
Bundázott csirkemell fehérboros tésztába mártva: ellenállhatatlanul ropogós lesz
 Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb
 Almával és naranccsal sült illatos csirkecombok: így lesz a bőre igazán ropogós

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések