Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Mennyei birsalmakompót tartósítószer nélkül: most töltsd fel vele a kamrát


A savanykás, fűszeres birsalmakompót tökéletes kísérője lehet a húsoknak, de önmagában is jólesik kanalazni.


Ősszel érik a birsalma, amiből isteni finom, puha és fűszeres birsalmakompótot főzhetsz. Valódi munka nem sok van vele, csak a gyümölcsöt kell megtisztítani, és mehet is a lábosba. Ebből a mennyiségből három 750 milliliteres üvegnyi befőtt tehető el.

Hozzávalók 3 adaghoz

👉 2 kg birsalma
👉 40 dkg cukor
👉 6 szem szegfűszeg
👉 1 fahéjrúd
👉 1 citrom leve és héja

Elkészítés:

Mielőtt hozzálátsz a munkához, fertőtlenítsd a befőttesüvegeket. A birsalmákat hámozd meg, a magházukat és a hibás részeket vágd ki, a gyümölcsöt szeleteld kisebb kockákra. Tedd őket egy nagy lábosba, és facsard bele a citromlevet. Add hozzá a szegfűszeget, a fahéjrudat és a citrom vékonyan levágott héját. Főzd húsz percig, amíg az almadarabok megpuhulnak, ekkor szűrd le, és az almákat egyenletesen oszd el az üvegekben. A levet újra forrald fel, kanalazd az almával teli üvegekbe, jól zárd le, és fordítsd őket fejjel lefelé öt percre. Ezután állítsd őket vissza a talpukra, és helyezd száraz dunsztba egy-két napra.

 Szőlős piskóta vajas tésztából: így lesz igazán puha és omlós
 Hagyományos vargabéles réteslapokkal: desszert vagy második fogás is lehet
 Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába
 Fokhagymás-gyömbéres sertéskaraj ropogós bundában: a nagy kedvenc egy kicsit másképp
 Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell
 Így készül a punya, vagyis a cigány kenyér: vajtól gazdag a tésztája

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések