A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi


A hideg, tejszínes sárgadinnyeleves igazi hűsítő a nyári kánikulában, hiszen még főzni sem kell.


A nyár a gyümölcslevesek szezonja, hiszen a sok napérlelte finomságból változatos, hűsítő fogásokat varázsolhatsz pillanatok alatt az asztalra. A hideg sárgadinnyeleveshez még a tűzhelyet sem kell bekapcsolnod: egyszerűen turmixold össze a hozzávalókat, és tedd pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízei.

Hozzávalók:

👉 1 kg sárgadinnye
👉 4 dl tej
👉 4 dl habtejszín
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál kristálycukor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 mokkáskanál fahéj
👉 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
👉 mentalevelek és friss gyümölcsök a tálaláshoz

Elkészítés:

A dinnyét magozd ki, a húsát kockázd fel, forgasd meg a kétféle cukorban, szórd hozzá a fahéjat és a szegfűszeget, csepegtesd bele a citromlevet, és turmixold össze. Ha már pépes, öntsd hozzá a habtejszínt, és így turmixold tovább egészen krémes állagúra. A végén fokozatosan öntsd hozzá a tejet, amíg a neked megfelelő állagot el nem éri. Öntsd tálba a hideg, krémes levest, és tedd a hűtőbe néhány órára. Tálaláskor az adagok tetejét ízlés szerint mentalevelekkel és friss gyümölcsökkel díszítheted.

DOSSZIÉ

📂 Puha krumpligombóc sárgabarackkal töltve: egyszerűbb, mint gondolnád

📂 Lágy creme brulée sok vaníliával: selymes krém, roppanós karamellréteg

📂 Isteni lasagne cukkinialappal: tápláló, mégis kalóriaszegény főétel 

📂 Krémes, kókuszos citromtorta vizes piskótából: így lesz magas és puha a tészta 

📂 Baconben sült, fűszeres kukorica: grillen és sütőben is tökéletes lesz 

📂 Pácban érlelt omlós sertéstarja nyárs: az egyik legjobb nyári grillétel 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések