Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sült kolbász fehérborban párolt almával: az illatos szaftot igazán jó tunkolni


A fehérborban pácolt, almával sült kolbász szaftos, ínycsiklandó, és elkészíteni is igazán könnyű.


A fehérboros, almás sült kolbász alig fél óra alatt készen van, az elkészítése egyszerű, az íze pedig magáért beszél. Készítheted mini kolbászfalatkákból vagy felszeletelt debreceniből is. Mivel a kolbász önmagában elég intenzív ízű, külön só és bors sem kell hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 kg sütni való kolbász
👉 3 babérlevél
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 alma
👉 2 hagyma
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 kaliforniai paprika
👉 olaj

Elkészítés:

A kolbászt szeleteld fel, és kevés olajon süsd ropogósra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold puhára a cikkekre vágott hagymát. Amíg puhul, a paprikát és az almákat pucold meg és szeleteld fel. A megpárolódott hagymához add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a paprikát és az almát, öntsd fel borral, add hozzá a babérlevelet és a kisült kolbászt, és fedő alatt, kis lángon tíz perc alatt hagyd puhára párolódni az egészet. Friss kenyérrel tálalva fenséges fogás.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések