Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei ribizliszörp télire, tartósítószer nélkül: még most töltsd fel vele a kamrát


Ehhez a ribizliszörphöz tényleg alig kell valami. Még fölösleges vegyszereket sem tartalmaz.


A házi ribizliszörp gyönyörű, élénk színű, és tartósítószer nélkül készül. Friss gyümölcsből készítve az igazi, de akár mélyhűtöttet is használhatsz hozzá. A szörpöt mindig tiszta, sterilizált üvegekbe töltsd.

Hozzávalók

👉 1 kg ribizli
👉 35 dkg cukor (nagyjából)

Elkészítés:

A ribizlit csipkedd le a száráról, és mosd meg. Tedd egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és kis lángon főzd fél órát. Ennyi idő nagyjából elég neki ahhoz, hogy a szemek kifakuljanak, és átadják a színüket a víznek. Ekkor húzd le a tűzről. Egy másik lábos szájára illessz egy sűrű szitát, és szűrd át rajta a szörpöt. A ribizliket hagyd a szitában, és várd meg, amíg az összes lé kicsöpög belőle. Ne kevergesd, ne nyomogasd, mert csak így lesz szép tiszta a szörp. Ha már teljesen lecsöpögött, mérd le a kapott lé súlyát, és adj hozzá feleannyi cukrot. Tedd vissza a tűzre, és forrald össze addig, amíg a cukor teljesen elolvad. Adagold kifőzött üvegekbe.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések