A hűsítő és savanykás joghurtos zöldbablevest zöld és sárga hüvelyű babból egyaránt készítheted.
A joghurtos zöldbableves a hagyományos, mindenki által szeretett fogás újragondolt változata. Készülhet zöld vagy sárga hüvelyű babból, frissből és mirelitből is. Mivel rántás nélkül készül, igazán könnyű, hűsítő, és akár hidegen is nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg zöldbab
👉 25 dkg görög joghurt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 l alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 kávéskanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A bab végeit csípd le, szeld őket két-három darabba, és mosd meg. Az apróra vágott hagymát olívaolajon futtasd meg, majd add hozzá a zúzott fokhagymagerezdet is. Dobd rá a felszeletelt zöldbabot, forgasd össze, majd öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval és borssal, és forrás után kis lángon nagyjából húsz perc alatt főzd a zöldbabot puhára. A végén keverd hozzá a joghurtot és néhány csepp citromlevet, és forrald össze. Tálalhatod melegen is, de behűtve is nagyon finom.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések