Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos cukkinifasírt fokhagymás mártogatóssal: önmagában is tökéletes ebéd


A sajtos cukkinifasírt teljes értékű ebéd, ha valami húsmentes fogásra vágysz.


A zöldséges lepények kedvelőinek biztos, hogy nagyon fog ízleni ez a szaftos, sajtos cukkinifasírt, amelynek a masszájába még sárgarépa is kerül. A zöldség levét úgy a legegyszerűbb kinyomkodni, ha már eleve egy szűrőbe reszeled, és hagyod, hogy lecsöpögjön.

Hozzávalók 4 személyre

A cukkinifasírthoz
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 cukkini
👉 2 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis sárgarépa
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj

A mártogatóshoz
👉 6 evőkanál tejföl
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 1 csokor snidling
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A cukkinit reszeld bele közvetlenül egy szitába, és állítsd egy tál fölé. Szórd meg sóval, forgasd össze, és pihentesd tíz percig. Ezután nyomkodd ki belőle a vizet, és pottyantsd egy edénybe. Reszeld hozzá a megpucolt sárgarépát, keverd el a liszttel, a zsemlemorzsával, a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, egy kevés sóval és a borssal. Dolgozd jól össze, majd vegyítsd el a reszelt sajttal is. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd a őket pirosra. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd ki őket.

A mártogatóshoz a tejfölt keverd el a sóval, a borssal, a fokhagymaporral és az aprított snidlinggel, és ezzel kínáld a cukkinifasírtokat.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések