Ez a lágy, citromos pohárkrém igazi hűsítő kényeztetés a kánikulai napokon.
Nagy melegben, amikor nincs kedved bekapcsolni a sütőt, különösen jólesik egy kis citromos pohárkrém. A vajas kekszes alapra savanykás, mascarponés krém kerül. Még finomabb, ha limoncellós sziruppal is megbolondítod.
Hozzávalók 4 pohárhoz
👉 20 dkg mascarpone
👉 12 dkg vajas keksz
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg habtejszín
👉 4 tojás
👉 4 citrom
👉 1 csomag habfixáló
👉 1 evőkanál limoncello (elmaradhat)
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját szintén habosítsd ki a cukor felével. A citromok levét facsard ki és tedd félre, a héját reszeld a mascarponéhoz, majd forgasd bele először a cukros tojássárgáját, utána pedig óvatosan a tojáshabot. A hideg tejszínt a habfixálóval verd fel, és ezt is keverd a krémhez. Egy deci vizet melegíts fel a limoncellóval, a citromlével és a maradék cukorral, és gyöngyöztesd addig, amíg a cukor elolvad.
Vegyél elő négy poharat. A kekszeket egyenként mártsd bele a citromos szirupba, oszd el őket a poharak aljában, kanalazz rájuk egy réteg krémet, majd újra keksz és krém következik. Így folytasd, amíg minden el nem fogy. Tedd a hűtőbe két-három órára, hogy összeálljon.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések