Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mézes-mustáros csirkemell tejszínesen: nincs vele sok munka


Nagyon finom a tejszínes csirkemell, ha mézes-mustáros szósszal készíted.


A mézes-mustáros, tejszínes csirkemellel kevés a munka, az íze pedig mindenkit lenyűgöz. Jó választás akkor, ha hamar szeretnél tartalmas ételt összedobni vacsorára.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 evőkanál méz
👉 2 teáskanál magos mustár
👉 2 teáskanál liszt
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és tedd félre negyedórára. Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, és ebben süsd fehéredésig a csirkemellkockákat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre őket. A gombát közben mosd meg, szeleteld fel, sózd és borsozd meg, és ugyanabban a serpenyőben, szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával kevergetve párold puhára. Közben a tejszínt kézi habverő segítségével keverd el a mézzel, a mustárral és a liszttel. Öntsd a gombára, tedd vissza bele a kisült húst, és közepes lángon, kevergetve forrald össze, amíg besűrűsödik. Szórd meg aprított petrezselyemmel, még egyet forralj rajta, és húzd le a tűzről.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések