Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mozzarellával és paradicsommal sült padlizsánkarikák: hamisítatlan, kalóriaszegény nyári finomság


A mozzarellás-paradicsomos padlizsánkarikák könnyű és ínycsiklandó nyári falatok.


Leginkább apró pizzára emlékeztetnek a mozzarellás-paradicsomos padlizsánkarikák. A könnyű nyári finomság a fűszeres paradicsomszósztól és a tetejére olvadt sok sajttól annyira ellenállhatatlan.

Hozzávalók

👉 40 dkg mozzarella
👉 15 dkg sűrített paradicsom
👉 2 padlizsán
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mosd meg, és vágd karikákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, enyhén kend meg olívaolajjal, fektesd rá a padlizsánkarikákat, és sózd be őket. A sűrített paradicsomot keverd össze a bazsalikommal, a fokhagymaporral, az oregánóval, a kakukkfűvel, a borssal és pár csepp olívaolajjal. Kend meg vele a padlizsánt. A mozzarellát, ha szükséges, reszeld le, de felkarikázott darabokat is használhatsz. Oszd el a padlizsánok tetején, és told 180 fokos sütőbe nagyjából negyed órára, amíg a sajt szépen megolvad a tetején.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések