Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós és krémes sárgabarackos-túrós süti: ropogós morzsa pirul a tetejére


A sárgabarackos-túrós süti különlegessége, hogy a tetejét ropogós morzsa fedi.


A morzsasüti sárgabarackos-túrós változatban is mennyei. Ehhez az édességhez a lágy, gyümölcsös krémet két réteg morzsa közé kell elsimítani. Nem kell hozzá sok liszt, inkább a töltelék dominál benne.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 7.5 dkg cukor

A töltelékhez
👉 50 dkg sárgabarack
👉 25 dkg túró
👉 7.5 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az alaphoz a lisztet és a cukrot egy tálban morzsold el a vajjal úgy, hogy ne egynemű, inkább morzsalékos tésztát kapj. A töltelékhez a barackokat mosd meg, csepegtesd le, magozd ki és kockázd fel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A túrót keverd el a tojássárgákkal, a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal, majd forgasd bele a tojáshabot is, végül add hozzá a felkockázott barackot. A morzsás tészta felét szórd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kend el rajta a túrótölteléket, fedd be a maradék morzsával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre, amíg ropogósra pirul a teteje.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések