Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb, roppanós ecetes paprika: egész télen lesz mit adni a húsok mellé


Még most tedd el a ropogós ecetes paprikát, így egész télre lesz elegendő savanyúság.


Ha most elteszed az ecetes paprikát, egész évben lesz mit a húsok mellé tálalni. Ráadásul az sem utolsó látvány, ahogy a szép, színes üvegek egymás mellett sorakoznak a kamrapolcon.

Hozzávalók 4 adaghoz

👉 2 kg paprika
👉 10 szem egész bors
👉 6 evőkanál 20 százalékos ecet
👉 4 evőkanál cukor
👉 3 l víz
👉 2 evőkanál só
👉 1 evőkanál mustármag

Elkészítés:

Felhasználás előtt sterilizáld a befőttes üvegeket kifőzéssel vagy a mosogatógépben. A paprikákat mosd meg, a csumájukat, szárukat vágd ki, a zöldséget felezd el, és szorosan pakold őket az üvegekbe. Legjobb, ha egy fapálcikával le is nyomod őket, hogy ne tudjanak felugrani, amikor rájuk öntöd a levet. Egy lábosba önts három liter vizet, add hozzá a borsot, az ecetet, a sót, a cukrot és a mustármagot, és forrald fel. A forró levet kanalazd a paprikákra, de ne töltsd teljesen tele az üvegeket, nagyjából 1-1,5 centi maradjon szabadon a peremétől. Az üvegeket zárd le, öt percig tartsd fejjel lefelé, hogy vákuum képződjön rajtuk, majd fordítsd vissza, és két-három nap alatt száraz dunsztban hűtsd ki őket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések