A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nemzeti konzultációt indítana a Fidesz az energetikai szankciókról


Az alapvető problémák a háborúból adódnak és az arra adott brüsszeli szankciókból – fogalmazott Simicskó István. Összefoglalónk a Fidesz és a KDNP frakcióüléséről. 

Kocsis Máté (Fidesz) és Simicskó István (KDNP) csütörtök délután tartott sajtótájékoztatót a kormánypártok frakcióüléséről. 

A Fidesz frakcióvezetője bejelentette:

a két frakció arra kérte a kormányt, hogy indítsanak nemzeti konzultációt a szankciókról.

Az alapvető problémák a háborúból adódnak és az arra adott brüsszeli szankciókból – kezdte Simicskó István, hozzátéve: a meghallgatott miniszterek elmondták, hogy milyen nehézségeket okoz a szankciók leküzdése, leszögezve, hogy minden fontos nemzeti sorskérdésben megkérdezik az embereket, ezért jön az újabb konzultáció. A KDNP frakciója egy fővel tovább bővült, Navracsics Tibor csatlakozott hozzájuk.

A KDNP megérti a gazdasági helyzetet, de gyakorlatilag garanciát kaptak a miniszterelnöktől arra, hogy a ciklus közepe táján tudják folytatni a stratégiai célok megvalósítását.

Mikor kezdődik a nemzeti konzultáció, és milyen alapú lesz? – hangzott az első kérdés. Kocsis Máté megerősítette, hogy a frakciók felkérték a kormányt, hogy indítson nemzeti konzultációt, és valószínű, hogy nem csak online lehet majd véleményt nyilvánítani. Ennél azonban egyelőre többet most nem lehet mondani – fejezte be válaszát a képviselő.

Családtámogatás

Kocsis Máté elmondta:

2023 elejétől négy-öt olyan intézkedést be kívánnak vezetni, ami támogatja a családokat.

Arra a kérdésre, hogy a családtámogatási rendszerek átalakulása jelenti-e azt, hogy a 2023-ban kifutó programok ténylegesen véget érnek, vagy folytatják valamilyen más formában. Kocsis Máté bejelentette, hogy 2023 januárjától indulnak majd az új családtámogatási programok.

Simicskó István arról beszélt, hogy a programok részleteiről még nem döntöttek, de bízik abban, hogy a bevált programokat tudják folytatni, ám a nagyberuházások egy részét biztosan nem fogják most továbbvinni. Konkrétumokat nem akart mondani.

Hadházy esküjéről és a DK árnyékkormányáról

A Fidesz frakcióvezetője arról, hogy Hadházy Ákos továbbra sem teheti le a parlamenti esküt, elmondta: nem lehet összekeverni Hadházy Ákos esetét a két új jobbikos képviselővel, mert utóbbiak az első adandó alkalommal esküt kívánnak tenni, míg Hadházy Ákos nem így döntött. Simicskó István ezt azzal egészítette ki, hogy öt-hat olyan ország is van, ahol automatikusan megszűnik a mandátum, ha nem tesz esküt a képviselő, de Magyarországon nincs ilyen szabály.

A DK úgynevezett árnyékkormányáról azt mondta:

mint tudjuk, az árnyékban is le lehet égni”.

Cikkünk frissül...

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
ARRÓL a ZSIDESZRŐL BESZÉLÜNK, AMELYIK a VILÁG LEGSILÁNYABB VALUTÁJÁVÁ GYENGÍTETTE a MAGYAROK FORINTJÁT!?
...VAGY ARRÓL a FIDESZRŐL ÉVŐDÜNK, AKIK a PAKSI 12.-Ft/kilówattóra ÁRAMOT 470.-Ft-ért ADJÁK a MAGYAR ADÓFIZETŐKNEK!?...- MÍG a NÉMET MULTIK és ORBÁN ÉRDEKELTSÉGEK ÉRINTHETETLENEK és EZERMILLIÁRDOKAT SÍBOLNAK EL ÉVENTE az ÁLLAMKASSZÁBÓL!?
AKAD MÉG EGYÁLTALÁN EZEK UTÁN 1 OLYAN MAGYAR PATRIÓTA, AKI NE AKARNÁ MEGÖLNI ezt az ÁTKOZOTT és ELSZABADULT FELCSÚTI VADKANT!?
.
.
.
Az azért meg van, hogy Orbán Viktort meg akarta/akarja ölni a felesége is!?
Drámai vallomás…

Egy nagy port kavart információt kotyogtak ki, egyenesen az érintettek egyike.

Igen érdekes dolgok láttak napvilágot.

A magyar miniszterelnök és felesége között nem mindig volt felhőtlen a viszony?

Sőt, egy ízben talán még majdnem tettlegességig is fajult a helyzet?

Miről is van szó pontosan, és miért kezdett el terjedni, hogy Lévai Anikó meg akarta ölni a férjét, Orbán Viktort?

Nos, erről maga Orbán mesélt egy néző által feltett kérdésre.

Az egész azzal indult, hogy a tusványosi beszéde után a nézők is feltehettek neki kérdéseket.

Orbán Viktor kevésbé komoly kérdésekre is válaszolt:

Egy ötgyermekes kolozsvári férfi abban kérte segítségét, adja áldását a hatodik gyermekre, mert a felesége csak akkor lesz hajlandó vállalni.

A miniszterelnök eleget tett a kérésnek, azonban jelezte, ilyen ügyekben nem tud segítséget adni.

Ezzel kapcsolatban kijelentette, felesége, Lévai Anikó egyszer nemmel válaszolt arra kérdésre, hogy gondolkozott-e a váláson, azonban hozzátette,

AZON MÁR GONDOLKODOTT, HOGY MEGÖLJE.

Persze feltehetően viccnek szánta, de tudjuk: a legjobb házasságoknak is van árnyoldala.

Vannak olyan hullámvölgyek egy kapcsolatban, amikor az ember ha csak egy rövid időre is, de egy kanál vízben meg tudná fojtani a másikat.

Vajon Lévai Anikó mikor és miért jutott el arra a pontra, hogy ha csak egy pillanatra is, de ez megfogalmazódjon benne?

Amikor világossá vált számára, hogy a férje közpénzeket lop, és lényegében 4 évente kizsebeli a magyar társadalmat?

Vagy amikor kiderült, hogy Rothschild lakáj és a Rózsadombi Diktátumot hivatott megvalósítani!?

Ki mit gondol?
https://avilagtitkai.com/articles/vie…i-vallomas