A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuper ropogós csirkecomb corn flakes bundában: olajban és sütőben is sütheted


Ha fel szeretnéd dobni a megszokott rántott csirkecombot, forgasd corn flakes bundába!


A corn flakes, azaz a jól ismert kukoricapehely nemcsak reggeliként, hanem paníralapanyagaként is megállja a helyét. Az így készült hús különösen ropogós lesz. Olajban rövid idő alatt átsül, de ha nem szeretnél túl sok zsiradékot fogyasztani, sütőben is elkészítheted.

Hozzávalók:

👉 8 db csirkealsócomb
👉 20 dkg corn flakes
👉 4 evőkanál liszt
👉 2 db tojás
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkecombokról húzd le a bőrt, sózd, borsozd őket, és tedd be a hűtőbe egy félórát pihenni. Közben a corn flakest egy tálban villával törd össze. Ha a pihentetési idő lejárt, a húsokat forgasd lisztbe, tojásba, végül az összetört corn flakesbe.

Ezután két út áll előtted. Ha serpenyőben szeretnéd kisütni, hevíts bő olajat, és ha a beledobott panírdarab sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a combokat. Többször megforgatva süsd őket aranybarnára, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Másik módszer szerint egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg vékonyan étolajjal. Erre fektesd a húsokat, és 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva süsd őket negyven percig. Az utolsó tíz percre vedd le a tetejéről a fóliát, és pirítsd meg a combokat.

DOSSZIÉ

📂 Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi

📂 Puha krumpligombóc sárgabarackkal töltve: egyszerűbb, mint gondolnád

📂 Lágy creme brulée sok vaníliával: selymes krém, roppanós karamellréteg

📂 Isteni lasagne cukkinialappal: tápláló, mégis kalóriaszegény főétel 

📂 Krémes, kókuszos citromtorta vizes piskótából: így lesz magas és puha a tészta 

📂 Baconben sült, fűszeres kukorica: grillen és sütőben is tökéletes lesz 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések