Ha fel szeretnéd dobni a megszokott rántott csirkecombot, forgasd corn flakes bundába!
A corn flakes, azaz a jól ismert kukoricapehely nemcsak reggeliként, hanem paníralapanyagaként is megállja a helyét. Az így készült hús különösen ropogós lesz. Olajban rövid idő alatt átsül, de ha nem szeretnél túl sok zsiradékot fogyasztani, sütőben is elkészítheted.
Hozzávalók:
👉 8 db csirkealsócomb
👉 20 dkg corn flakes
👉 4 evőkanál liszt
👉 2 db tojás
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkecombokról húzd le a bőrt, sózd, borsozd őket, és tedd be a hűtőbe egy félórát pihenni. Közben a corn flakest egy tálban villával törd össze. Ha a pihentetési idő lejárt, a húsokat forgasd lisztbe, tojásba, végül az összetört corn flakesbe.
Ezután két út áll előtted. Ha serpenyőben szeretnéd kisütni, hevíts bő olajat, és ha a beledobott panírdarab sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a combokat. Többször megforgatva süsd őket aranybarnára, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le. Másik módszer szerint egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg vékonyan étolajjal. Erre fektesd a húsokat, és 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva süsd őket negyven percig. Az utolsó tíz percre vedd le a tetejéről a fóliát, és pirítsd meg a combokat.
DOSSZIÉ
📂 Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi
📂 Puha krumpligombóc sárgabarackkal töltve: egyszerűbb, mint gondolnád
📂 Lágy creme brulée sok vaníliával: selymes krém, roppanós karamellréteg
📂 Isteni lasagne cukkinialappal: tápláló, mégis kalóriaszegény főétel
📂 Krémes, kókuszos citromtorta vizes piskótából: így lesz magas és puha a tészta
0 Megjegyzések