Nyár közepén friss, édes paradicsomból és harsogó paprikából a legfinomabb a házias, kolbásszal gazdagított lecsó.
A lecsót szinte mindenki másként készíti, és mindenkinek van hozzá jól bevált receptje. Három fő összetevője a paprika, a paradicsom és a hagyma. Ezeken kívül kerülhet bele cukkini, szalonna, üthetsz rá tojást, összekeverheted rizzsel. Érdemes füstölt kolbászt is tenni rá, hogy még karakteresebb legyen az íze.
Hozzávalók:
👉 1.5 kg paprika
👉 1 kg paradicsom
👉 40 dkg füstölt kolbász
👉 3 db vöröshagyma
👉 1 teáskanál erős paprikakrém
👉 1 evőkanál zsír
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg. A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra, a vöröshagymát és a paprikát szeld vastagabb csíkokra. A kolbászt karikázd fel.
Egy serpenyőben olvaszd fel a zsírt, add hozzá a vöröshagymát, és pár perc alatt fonnyaszd meg, majd mehet hozzá a paprika. Amikor már félpuhára párolódik, dobd hozzá a paradicsomot, és ízlés szerint sózd, borsozd. Kicsit később rakd hozzá a kolbászt. Ha szereted, adj hozzá erőspaprika-krémet. Óvatosan keverd össze, majd párold tovább, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, és a paradicsom se essen szét. Tálaláskor még megszórhatod zöldfűszerekkel, snidlinggel is.
DOSSZIÉ
📂 Szuper ropogós csirkecomb corn flakes bundában: olajban és sütőben is sütheted
📂 Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi
📂 Puha krumpligombóc sárgabarackkal töltve: egyszerűbb, mint gondolnád
📂 Lágy creme brulée sok vaníliával: selymes krém, roppanós karamellréteg
📂 Isteni lasagne cukkinialappal: tápláló, mégis kalóriaszegény főétel
0 Megjegyzések