A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconnel, zöldségekkel sült csirke sajtmártásban: egyszerű, gyors, mégis fenséges


A sajtmártás mindig feldobja a sült csirkét. Baconnel és zöldségekkel készítve egyszerre vitamindús és laktató.


A finom, krémes sajtmártás ellenállhatatlan kísérője lehet a kicsit száraz sült csirkemellnek. A húst a bacon teszi szaftosabbá. A nyár nagy ajándéka a friss zöldborsó, amit most a hüvelyében hagyva párolj puhára, ezt add a mártásos hús mellé.

Hozzávalók:

👉 60 dkg filézett csirkemell
👉 20 dkg gomba
👉 10 szelet bacon
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 1 evőkanál olívaolaj

A körethez
👉 25 dkg kifejtetlen zöldborsó
👉 1 evőkanál vaj
👉 só
👉 bors

A sajtmártáshoz
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 5 dkg vaj
👉 3 dl tej
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, sózd, borsozd, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és tedd egy fél órára a hűtőbe. A gombát addig szeleteld fel, majd keverd össze sóval, borssal és apóra vágott petrezselyemmel.

Egy tepsit bélelj ki baconnel. Fektesd rá a csirkeszeleteket, szórd mellé és rá a gombát, és alufóliával letakarva süsd fél órát. Közben készítsd el a sajtmártást és a köretet.

Az egy evőkanál vajat olvaszd fel, szórd rá a megmosott, hüvelyében hagyott zöldborsót. Sózd, borsozd, és kis lángon húsz perc alatt párold puhára. A sajtmártáshoz a sajtot reszeld meg, a tejet forrald fel. Egy kisebb lábosban olvaszd fel a vajat, futtasd meg rajta a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a forró tejet. Kevergesd kézi habverővel, majd ha besűrűsödött, húzd le a tűzről, keverd hozzá a reszelt sajtot, és ízesítsd szerecsendióval. A mártást öntsd a sütőből kivett, már megpirult hús tetejére, és kínáld mellé a párolt zöldborsót.

DOSSZIÉ

📂 Abbahagyhatatlan túrós-gyümölcsös rétes: kész réteslapból pillanatok alatt elkészül

📂 Ízes, házias kolbászos lecsó sok szafttal: lesz mit tunkolni a tányérból

📂 Szuper ropogós csirkecomb corn flakes bundában: olajban és sütőben is sütheted

📂 Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi

📂 Puha krumpligombóc sárgabarackkal töltve: egyszerűbb, mint gondolnád

📂 Lágy creme brulée sok vaníliával: selymes krém, roppanós karamellréteg

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések