A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Abbahagyhatatlan túrós-gyümölcsös rétes: kész réteslapból pillanatok alatt elkészül


Kész réteslapból bárki játszi könnyedséggel készíthet finomabbnál finomabb réteseket. A túrós-gyümölcsös változat biztos, hogy hamar mindenki kedvence lesz.


A réteskészítés régen rengeteg türelmet és gyakorlatot kívánt, és még így is sokszor előfordult, hogy kiszakadt, tönkrement a tészta. Ma már a készen kapható réteslapok segítségével a kevésbé ügyes szakácsok is ínycsiklandó süteményeket varázsolhatnak az asztalra. A túrótöltelékhez nagyon jól megy az erdeigyümölcs-keverék.

Hozzávalók:

👉 10 dkg olvasztott vaj
👉 10 dkg zsemlemorzsa
👉 6 db réteslap
👉 olaj a tetejére

A töltelékhez
👉 75 dkg túró
👉 10 dkg kristálycukor
👉 2 tojás sárgája
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 40 dkg erdeigyümölcs-keverék

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az erdeigyümölcs-keveréket vedd ki a mélyhűtőből, hogy kiolvadjon.

Először készítsd el a tölteléket: egy tálban robotgéppel keverd habosra a túrót a kétféle cukorral, a tojássárgákkal és a tejföllel, majd tedd félre. A vajat olvaszd fel.

Egy rúd réteshez három lapot használj – tehát hat lapból két rudat készíthetsz. Egy konyharuhát nedvesíts be egy kevés hideg vízzel, és helyezd a konyhapultra. Fektess rá egy réteslapot. Ecset segítségével kend meg olvasztott vajjal, majd helyezz rá egy következő lapot. Ezt is kend meg vajjal, és tegyél rá egy harmadik réteget is. A legfelső lapot ne csak vajjal kend meg, hanem a hozzád legközelebb eső sávban nagyjából tíz centiméter szélesen oszd el rajta a zsemlemorzsa felét. Kend meg a túrótöltelék felével, pakolj rá gyümölcsöt, a konyharuha segítségével tekerd fel, és helyezd tepsibe. Ismételd meg a műveletet a másik három lappal. A rudak tetejét kend meg olajjal, és told a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg szép aranysárga színt kap.

DOSSZIÉ

📂 Ízes, házias kolbászos lecsó sok szafttal: lesz mit tunkolni a tányérból

📂 Szuper ropogós csirkecomb corn flakes bundában: olajban és sütőben is sütheted

📂 Tejszínes sárgadinnye-krémleves főzés nélkül: jól behűtve az igazi

📂 Puha krumpligombóc sárgabarackkal töltve: egyszerűbb, mint gondolnád

📂 Lágy creme brulée sok vaníliával: selymes krém, roppanós karamellréteg

📂 Isteni lasagne cukkinialappal: tápláló, mégis kalóriaszegény főétel 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések