A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A világjárvány szintjére lépett a koronavírus

Világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - jelentette be Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adamon Gebrejeszusz szerdán arról beszélt, a szervezet arra az álláspontra jutott, hogy a koronavírust már pandémiának kell tekinteni.

Kiemelte, most minden országnak arra kell összpontosítania, hogy felkészüljön a vészhelyzetre, emellett fontos, hogy megfelelően kommunikáljon az állampolgárokkal a vírus elleni védekezésről, valamint a fennálló kockázatról. A WHO felhívja a figyelmet arra is, hogy le kell tesztelni és a többi embertől el kell különíteni a fertőzött betegeket.

Fontos, hogy a kórházak álljanak készenlétben, emellett képezzék és fokozott védelem alá helyezzék az egészségügyi dolgozókat. A szervezet külön kéri az embereket arra, hogy vigyázzanak magukra és egymásra.

A járvány nem csak az egészségügyre, hanem minden más szektorra is jelentős hatással lesz. A WHO főigazgatója szerint egyensúlyt kell teremteni a védelem, az emberi jogok tiszteletben tartása, illetve a gazdasági és társadalmi problémák csökkentése között. Gebrejeszusz hozzáfűzte: több ország példája is mutatja, hogy meg lehet fékezni a koronavírus terjedését.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések