A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei madártej tökéletes galuskával, csokival megbolondítva

A csoki és a madártej szuper páros, a selymes, krémes desszertet így még jobban fogod szeretni.

A klasszikus madártej télen-nyáron kiváló desszert. Míg a melegebb napokon gyümölccsel gazdagítva esik jobban, addig ilyenkor csokival megbolondítva. Bár sokan tesznek bele lisztet vagy pudingport, nélkülük is sűrű lesz a mennyei desszert. Magasabb zsírtartalmú tejjel, friss házi tojással még jobb lesz a végeredmény. Ha fél teáskanál citromlevet is raksz a habhoz, még stabilabb lesz.

Hozzávalók:

* 1 l tej
* 15 dkg cukor
* 10 dkg csoki
* 6 db tojás
* 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd nagyon kemény habbá, közben adj hozzá öt deka cukrot. A csokit vízgőz felett olvaszd fel.

A tejet forrald fel, majd egy vizes evőkanál segítségével szaggasd bele a tojásfehérjét. Főzd oldalanként egy-két percig, majd szedd ki a galuskákat, és csepegtesd le.

A sárgákat keverd össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott csokival, majd öntsd hozzá a már nem forrásban lévő tejhez. Kis lángon, kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázz, hogy ne forrjon fel újra, mert különben kicsapódik a tojássárgája. Ha kicsit hűl, szedd tálkákba vagy poharakba, és a galuskát tedd a tetejére. Tálaláskor mandulával, csokiforgáccsal is megszórhatod.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések