A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiutálta a családja a szurikátakölyköt, most az állatkert gondozói nevelik

Szurikáta lesz ebből a leginkább rajzfilmfigurára hasonlító kis szerzetből, ha egyszer felnő. Zulunak hívják, és a fővárosi állatkert gondozói nevelik, mert a csapat nem fogadta be a jövevényt. A szurikátáknál ugyanis egy vezető nőstény elli és gondozza az utódokat.

Zulu anyja, eddig tisztázatlan okból, megszegte ezt a szabályt, félrelépett a csapat valamelyik hím tagjával. A közösség elfordult tőlük, ezért kellett az állatkerti dolgozóknak közbeavatkozni.

Nem keveset vállaltak, Zulu gondozása ugyanis 24 órás feladat, a kicsi háromóránként eszik. Kezdetben macskatápszert kapott, most már viszont kóstolgatja a lisztkukacot és a gyászbogárlárvát.

A mongúzfélék közé tartozó, Afrika déli részén őshonos szurikáták az állatkert legnépszerűbb kisemlősei. Az örökbefogadási toplistán például az elefántokkal, zsiráfokkal, gorillákkal és tigrisekkel együtt rendre az élmezőnyben szerepelnek.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések