Nem volt jó húzás a vecsési autómosó koronavírusos ötlete

Egy vállalkozás közel 15 ezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy Vecsésen kihelyezett molinón és közösségi oldalon. A cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A HVG szúrta ki, hogy egy Vecsésen készült fotót, amin az látható, hogy egy autómosó cég új szolgáltatás hirdetésébe kezdett. 14 670 forint ellenében koronavírus ellen fertőtlenítik az autókat. Azt nem lehet tudni, hogy koronavírus ellen hatásos-e, de valószínűleg nem, ha lépéseket tesznek a cég ellen.

Az ITM jelzésére a hatósági ellenőrök kedden végeztek helyszíni ellenőrzést Vecsésen, a molinó azonban akkorra már eltűnt. Mivel a szakemberek a közösségi oldalon közzétett bejegyzést lementették, annak alapján a cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul. A hatályos szabályozás szerint az eljárás akár többszázezer forintos bírság kiszabásával is zárulhat - írják közleményükben.

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára korábban jelezte: a tárca országos fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendelt el a koronavírus-veszélyen aggódó embereken nyerészkedni akaró kereskedők, szolgáltatók kiszűrése, szankcionálása érdekében. A minisztérium továbbra is fokozott figyelemmel kíséri a hasonló jelenségeket, indokolt esetben haladéktalan intézkedésekkel védi a magyar családokat, vásárlókat.


További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések